SDH išče kupce za nakup Žita

Prodajni konzorcij išče kupca za dobrih 51 odstotkov deleža največje domače pekarske družbe.

Objavljeno
16. september 2014 10.31
lvu*ZITO
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Vanja Tekavec, gospodarstvo

Ljubljana - Slovenski državni holding (SDH) je danes na spletni strani objavil javno vabilo za nakup večinskega deleža v ljubljanskem Žitu.

V prodajnem konzorciju so združili moči Modra zavarovalnica, SDH, KD Skladi, Adriatic Slovenica, KD Kapital in NLB Skladi, je razvidno na spletni strani slovenskega državnega holdinga.

Kot navaja SDH bo prodajni postopek potekal v dveh fazah. Potencialni kupci lahko nezavezujoče ponudbe oddajo najkasneje do 31. oktobra, v drugi fazi pa bodo prodajalci izbrane ponudnike povabili k skrbnemu pregledu podjetja.

Žito je ena od petnajstih družb, ki jih je vlada uvrstila na seznam za odprodajo. V letošnjem letu so novega kupca že dobili Fotona, Helios in Aerodrom Ljubljana.

SDH v današnjem sporočilu za javnost navaja, da lahko pri nakupu Žita sodelujejo tako domači kot tuji kupci, odpiranje nezavezujočih in zavezujočih ponudb po navedbah SDH-0ja ne bo javno.

Žito se ne prodaja prvič, vendar so vse prodaje doslej padle v vodo. Po neuradnih informacijah naj bi se za Žito zanimali predvsem kupci iz regije.