Seascape prodal 500. jadrnico

Lani so ustvarili tri milijone prihodkov od prodaje, letos pričakujejo štiri milijone.

Objavljeno
19. maj 2017 18.18
Seascape
M. Bi.
M. Bi.

Ljubljana – Ljubljansko podjetje Seascape, ustanovljeno leta 2008, ki se ukvarja z načrtovanjem, proizvodnjo in prodajo športno potovalnih jadrnic, je prodalo svojo 500. jadrnico. Kupec prihaja iz ZDA, ki je zdaj za Nemčijo in Francijo njihov tretji najpomembnejši trg, že v treh letih pa bi lahko postal prvi, pričakuje direktor Andraž Mihelin. V tujini so lani ustvarili 98 odstotkov od treh milijonov evrov prodaje ter dobrih 100.000 evrov dobička.

Trgu ponujajo tri modele jadrnic. Najmanjša, ki je prvi njihov model, meri dobrih pet metrov, največja pa osem. Njihov paradni konj je najnovejša jadrnica, po velikosti med obema prejšnjima, ki je bila v začetku leta na največjem tovrstnem sejmu v Düsseldorfu izbrana tudi za evropsko jadrnico leta.

»Njena naloga je, da namesti več kot 20.000 zastarelih jadrnic te vrste, ki jadrajo po svetovnih morjih in jezerih,« je razkril načrte Mikeln. Pojasnil je, da je podjetje našlo svojo priložnost v tem, da nihče od drugih proizvajalcev v zadnjih 20-30 letih ni posodabljal svojih modelov.

Stavijo tudi na ponudbo storitev, namenjenih predvsem skupnosti lastnikov. Tako na primer ponujajo aplikacije, ki z ustrezno sledilno opremo omogočajo izvedbo e-izzivov. Denimo, kako hitro prejadraš 500-metrsko razdaljo. Sodelujejo lahko vsi lastniki, podatki pa se shranjujejo, tako da izziv ni povezan z lokacijo in časom. Ostalim kolegom, ki se vključijo v tekmovanje, so vidni samo rezultati, ki jih jadralec hoče deliti javno, je povedal Miheln

Za prodajo naslednjih 500 jadrnic bi ob trenutnem tempu lahko prodali v petih letih, je ocenila operativna direktorica Seascapea Lidija Zaletel ter dodala, da v letošnjem letu pričakujejo 30-odstotno povečanje prodaje.

Letos naj bi prvič izdelali več kot sto jadrnic. Okrepili se bodo tudi kadrovsko - zdaj zaposlujejo 23 ljudi, imajo tudi pogodbene sodelavce, pred nekaj leti so bili zaposleni trije.

Kot je še povedal Mikeln, postopoma razvijajo že tudi nov model izdelka.