Seaway v likvidnostnem krču

Delavci Seaway yachts brez avgustovske plače do nadaljnjega na delo čakajo doma.

Objavljeno
30. september 2014 18.48
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Zgoša – Okoli sto delavcev bo do nadaljnjega ostalo doma in čakalo na klic, da se vrnejo na delo. Podjetje namreč nima denarja za avgustovske plače delavcev, prav tako jim primanjkuje likvidnostnega denarja za normalno nadaljevanje proizvodnje.

Iz Seawaya danes nismo dobili nobenih pojasnil, smo pa od delavcev, ki jih skrbi negotovost podjetja in s tem za delovna mesta, izvedeli še, da jim na današnjem zboru delavcev direktor Fabrizio Korošec ni hotel dati zagotovil kdaj bodo prejeli avgustovske plače. Delavcem je pojasnil, da iščejo dodatne finančne vire za financiranje dejavnosti.

Seawayevi delavci niso povezani v sindikat in imajo omejeno moč v odnosu do vodstva podjetja. Negotovost za delovna mesta med delavci narašča že nekaj mesecev, saj so plače prejemali z zamudo, pravih informacij o stanju podjetja pa niso dobili.

Šele na današnjem zboru so delavci dobili več (slabih kot dobrih) informacij o stanju podjetja, medtem ko se je Fabrizio Korošec po navedbah delavcev pritoževal čez medijsko poročanje o težavah podjetja, kar da škoduje podjetju.

Kot smo že poročali ustanovitelj podjetja Japec Jakopin zagotavlja, da zaradi pričakovanega odprtja novega Seawayevega centra za nove materiale v Puconcih delovna mesta na Zgoši ne bodo ogrožena.