Sedem zlatih priznanj za inovatorje

Po izboru javnosti ima najboljšo novost podjetje Vivapen, to je prvo nalivno pero iz prevodnega ABS polimera.

Objavljeno
17. september 2014 14.05
V. T. , gospodarstvo
V. T. , gospodarstvo

Ljubljana - GZS je danes na Dnevu inovativnosti podelila priznanja za najboljše inovacije. Podelili so sedem zlatih, osemindvajset srebrnih in osem bronastih priznanj.

Zlata priznanja so dobili BSH Hišni aparati Nazarje za aparat za pripravo multi napitkov Tassimo Suny, Gorenje za novo generacijo samostojnih hladilnikov in zmrzovalnikov, Razvojni center Brežice za mulčer, Razvojni center Jesenice in Acroni za modernizacijo valjavskega ogrodja in nadgradnjo modelov valjanja, Domel Železniki in razvojni center Nela za sesalno enoto v kapsuli, Vivapen za prvo nalivno pero iz prevodnega ABS polimera ter Farma GRS, član novomeške Krke, za razvoj postopkov priprave in izolacije imatiniba v obliki farmacevtsko sprejemljivih soli.

Srebrna priznanja so prejeli BSH Hišni aparati, HTZ Velenje I.P., postonjski Insol, Efos, Inštitut za okoljevarstvo in senzorje IOS Maribor, ZEL-EN Krško, Iskratel, Hidria AET, novogoriška Letrika, Hidria Rotomatika, zreški Swaty Comet, celjski Container in Innofreight Speditions Gmbh, logaško podjetje za projektiranje in izdelavo industrijskih svetil Svetloba, Litostroj Power, grosupeljski Belimed, Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, Nieros Metal Slovenj Gradec in Yaskawa Slovenija Ribnica, Metal Ravne, ETI, RC eNeM Novi Materiali, Aeroform Trbovlje, RC Maspos Gornja Radgona, Ortotip Murska Sobota, TPV, Ferročrtalič Dolenjske Toplice ter novomeško podjetje Rehing raziskave in razvoj. Priznanje za najboljšo inovacijo po izboru javnosti je prejela družba Vivapen.

Priznanje za najboljše inovacije je najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij. V zadnjih dvanajstih letih je GZS nagradila prek 6000 inovatorjev in prek 2000 inovacij ter podelila 86 zlatih priznanj. Letos se je za zlata, srebrna in bronasta priznanja potegovalo 43 najboljših inovacij iz 13 regij.