Slovenska podružnica HP odslej pod imenom Selectium

Midis Group in Hewlett Packard Enteprise združujeta moči v Sloveniji. Novo podjetje po delovalo pod imenom Selectium.

Objavljeno
26. november 2015 13.41
Posodobljeno
26. november 2015 13.41
reu-HP
Je. G.
Je. G.

Ljubljana -  Mednarodna skupina Midis Group je postala 100-odstotna lastnca slovenske podružnice Hewlett Packard Slovenija d.o.o.. Pogodbo sta podpisala predstavnika obeh družb, Martin Kubala, direktor družbe Hewlett Packard Enterprise za področje JV Evrope in Georges Abboud generalni direktor za vzhodno Evopo, v imenu družbe Midis Group. Družbe Hewlett Packard tako tudi v prihodnje neposredno ostaja na slovenskem trgu, ob tem pa poslovni partnerji, kupci in uporabniki lastniškega prehoda ne bodo občutili.

Družba Hewlett-Packard Enteprise (HPE) je s prenosom lastništva podjetja Hewlett-Packard Slovenija d.o.o. zaključila svoj reorganizacijski proces v naši državi. HPE je s kupcem slovenskega podjetja sklenila petletno pogodbo o sodelovanju. Dosedanji poslovni partnerji, kupci oziroma uporabniki storitev družbe HPE bodo tako tudi v prihodnje preko družbe Selectium d.o.o. deležni najboljših rešitev, ki jih obe korporaciji zagotavljata na vseh svojih trgih, pri tem pa novi lastniki zagotavljajo vso podporo lokalni ekipi in krepitvi nadaljnje rasti podjetja, so sporočili s HP.

Dosedanji generalni direktor družbe Hewlett-Packard Slovenija Iztok Klančnik bo tudi v prihodnje vodil novo podjetje pod imenom Selectium d.o.o.. Ob tem je deal, da je vesel, da bo lahko s svojo ekipo tudi v prihodnje oblikoval slovenski IT trg v okviru supine Midis: »Partnersko povezovanje med obema mednarodnima skupinama zagotavlja nadaljnjo krepitev vloge HPE na trgu in verjemem, da gradi tudi zaupanje naših dosedanjih in prihodnjih poslovnim partnerjev v našo celovito podporo in rešitve na najvišji ravni mednarodnih standardov.«

Jedro ekipe zaposlenih še naprej sestavljajo priznani strokovnjaki dosedanjega podjetja na dosedanji lokaciji družbe Letališka 29c, v Ljubljani.