Siemens bo več vlagal v dobre ideje

Za nove ideje bodo v prihodnjih treh letih odšteli do sto milijonov evrov in odprli nov raziskovalni center na Kitajskem.

Objavljeno
08. december 2015 13.37
reut*SIEMENS
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Frankfurt − Nemški industrijski velikan Siemens namerava občutno povečati vlaganja v raziskave in razvoj. V tekočem poslovnem letu, ki se izteče septembra 2016, ima za te namene pripravljenih 4,8 milijarde evrov, kar je 300 milijonov več kot lani. Med drugim bodo odprli nov raziskovalni center na Kitajskem.

»Naše podjetje potrebuje dobre ideje in ustvarili bomo ustrezne pogoje, da bodo ideje najbolj bistrih ljudi iz podjetja in od drugod lahko hitro in preprosto uresničene,« je dejal prvi mož največjega proizvajalca strojne opreme v Evropi Joe Kaeser.

Za nove ideje bodo v prihodnjih treh letih odšteli do sto milijonov evrov, Kaeser pa je še dodal, da bo Siemens na področju raziskav odprl približno 400 novih delovni mest, od tega 300 na Kitajskem in sto v Nemčiji.

Proračun za raziskave petino večji

Proračun za raziskave in razvoj bo s 4,8 milijarde evrov za 20 odstotkov večji kot leta 2014, so povedali v Siemensu.

V okviru sodelovanja na področju raziskav in razvoja z najboljšimi univerzami bo Siemens postavil nov raziskovalni center na zemljišču tehnične univerze v Münchnu, ki se bo »osredotočal na vse − od varnosti na področju informacijske tehnologije do avtonomnih sistemov«, so zapisali.

Na Kitajskem do novih digitalnih rešitev

Dodatno bo Siemens prav tako ustanovil nov raziskovalni center na Kitajskem. V njem se bo več kot 300 zaposlenih ukvarjalo z raziskavami na področju novih digitalnih rešitev tako za kitajski kot mednarodne trge.

Kitajska je najpomembnejši trg za Siemens, načrti za gradnjo novega raziskovalnega centra pa so znak, da nemškega industrijskega velikana ohlajanje tamkajšnjega gospodarstva ni prestrašilo.