Skupina Roto kupila industrijsko halo Seaway Yachts

Roto je bil edini dražitelj na dopoldanski dražbi, plačal je malo več od izklicne cene, ki je bila postavljena na 3,4 milijona evrov.

Objavljeno
01. december 2015 13.20
Špela Kuralt
Špela Kuralt
Za nakup industrijske hale podjetja Seaway Yachts v stečaju se je zanimalo okoli deset kupcev, je pojasnil stečajni upravitelj Janez Felc. Vendar pa je na današnjo dražbo v Celju prišel le direktor družbe Roto Štefan Pavlinjek. Roto je imel halo že od pomladi v najemu, na dražbi pa so ponudili malo več od izklicne cene. Koliko več od 3,4 milijona evrov, ni hotel povedati.

Roto, ki izdeluje rezervoarje za pitno vodo, pozimi pa med drugim kajake in kanuje, je z industrijsko halo v Puconcih dobil pomembno novo lokacijo, gre za njihovo že šesto tovarno.

Felc je v stečaju Seaway Yachts že poleti prodal zaloge, objavil pa je tudi že razpis za novo dražbo, ki bo 5. januarja. Takrat bo poskušal prodati orodje za male vetrnice, izklicna cena je slabih 790.000 evrov, testni center (116.000 evrov) in sejemski oder (30.000 evrov). V stečaju je 55,8 milijona evrov priznanih terjatev.

V stečaju podjetja Seaway Design pa še do 21. decembra zbirajo ponudbe za kalupe za izdelavo različnih sestavnih delov plovil Shipman in blagovne znamke J&J Design. V stečaju Seaway Design je za dobrih 46 milijonov evrov priznanih terjatev.