Skupščina Zavarovalnice Triglav konec maja

Na skupščini Triglava, ki bo 30. maja, bodo, kot predlagajo, razdelili skoraj 57 milijonov evrov za dividende.

Objavljeno
21. april 2017 13.33
Silva Čeh
Silva Čeh

Ljubljana − Zavrovalnica Triglav je objavila sklic skupščine, ki bo 30. maja ob 14. uri. Na njej bodo delničarji odločali o dividendi, ki je predlagana v višini 2,50 evra bruto na delnico, kar so napovedali že v začetku aprila. Takrat so tudi poudarili, da bo predlagana višina dividende, če bo njeno izplačilo v takšni višini, pomenila po takratnih podatkih donosnost med devetimi in desetimi odstotki in da je to ena višjih donosnosti tako v slovenskem prostoru kot v globalnem zavarovalnem sektorju. 

Triglav bi za dividende, kakor izhaja iz sklica skupščine, namenil 56,8 milijona evrov, o preostalih 25,5 milijona evrov pa bi se odločalo v prihodnjih letih. Naj spomnimo, da je Skupina Triglav v letu 2016 dosegla dobiček pred obdavčitvijo, visok 95 milijonov evrov, čistega dobička za 82,3 milijona evrov, zbrali so za 936 milijonov evrov premije.

Na skupščini bodo odločali tudi o novih članih nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, potem ko petim sedanjim nadzornikom, Dubravku Štimacu, Mariu Gobbu, Gregorju Roku Kastelicu, Rajku Stankoviću in Matiji Blažiču mandat poteče 12. junija letos.

Po predlogih v sklicu skupščine so za nove nadzornike Zavarovalnice Triglav predlagani: Nataša Damajnovič, Žiga Škerjanec, Andrej Andoljšek in Milan Tomaževič, iz dosedanje posadke pa je ponovno predlagan Mario Gobbo.