Sladka donacija iz Žita

Trem dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo otrokom iz socialno šibkih družin, bodo podarili skoraj tono bonbonov.

Objavljeno
03. december 2015 17.49
jsu/dedek mraz
M. Š.
M. Š.
Ljubljana - V Žitu so se ob podpori Podravke tudi letos odločili, da bodo v prazničnem času podarili skoraj tono bonbonov Šumi. Letos bodo donacijo prejele tri dobrodelne ustanove in projekti, ki pomagajo otrokom iz socialno šibkih družin: Anina Zvezdica, Zveza prijateljev mladine Slovenije Moste - Polje s projektom Botrstvo in projekt Božiček za en dan.

Ana Lukner v imenu Anine zvezdice in Anita Ogulin v imenu projekta Botrstvo ZPM Moste-Polje sta donacijo prejeli že ta teden. Z njimi bosta lahko tako v decembrskih dneh razveselili otroke po vsej Sloveniji. Donacijo pobudi Božiček za en dan pa bodo v Žitu predali v prihodnjih dneh.

Otrokom so tako poklonili 3.300 prazničnih paketov bonbonov, skupaj kar 10.000 vrečk bonbonov Šumi. Za takšno akcijo so se v Žitu odločili v skladu s svojo zavezo družbeni odgovornosti in naravnanosti k trajnostnemu razvoju v okolju, v katerem delujejo in poslujejo vse njihove enote.
»Humanitarna dejavnost je povezana z enim od naših stebrov družbene odgovornosti, ki jo posvečamo prav otrokom. Ker je božični čas zanje čas pričakovanj in sladkih dobrot, smo se tudi letos odločili, da bomo te decembrske dni poskušali polepšati vsem otrokom. Mnogi so namreč tudi v tem času prikrajšani za čarobne trenutke obdarovanja, v katerih so seveda za otroke privlačne tudi sladkarije,« je ob predaji donacije povedala Jerneja Strmšek Turk, produktna vodja blagovne znamke Šumi.


Donacije sta se zelo razveselili obe prevzemnici.
Ana Lukner: »Izjemno sem vesela, da smo v Anino zvezdico prejeli ogromno količino bonbonov Šumi, saj vem, koliko otrok bo neskončno veselih. Njim in vsem družinam bodo polepšali prihajajoče praznike. In prav to njihove veselje je zame in za vse moje zvezdice največja sreča. Vesela in ponosna sem, da nam Žito vedno pomaga in pokloni svoje izdelke. Hvala vsem Žitovim zvezdicam.«

Anita Ogulin: »V decembru se na nas obrne mnogo ljudi, ki v soji prazničnih lučk zares globoko začutijo svojo stisko. Posebej pomembno je, da ta čas polepšamo otrokom iz družin v stiski, ki bi sicer praznični čas preživeli brez topline in z dvomom v dobroto zimskih mož. Zato smo iskreno hvaležni skupini Žito, ki se v decembrskem času še posebej potrudi za polepšanje dni otrokom iz socialno šibkih družin. Mnogi od njih le redko dobijo priložnost, da bi se tako posladkali.«