Slovenske železnice z nagrado European Business Awards

Slovenske železnice so eno od 11 slovenskih podjetij s tem nazivom, v družbi s podjetji, kot so BMW, British Airways, Canon France ...

Objavljeno
24. september 2014 19.05
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Slovenske železnice so bile v začetku septembra izbrane za državnega prvaka v prestižnem tekmovanju za The European Business Awards. V letošnjem, že osmem tekmovanju je sodelovalo več kot 24.000 podjetij iz 33 evropskih držav. Slovenske železnice so eno od le 11 slovenskih podjetij s tem nazivom, v družbi z vodilnimi evropskimi podjetji, kot so BMW, British Airways, Canon France, Osram in Spar Österreich, so sporočili iz SŽ.

Slovenske železnice so se z imenovanjem za državnega prvaka uvrstile v nadaljnji izbor, v katerem bo žirija odločala na podlagi predstavitvenih filmov podjetij. Vsi državni prvaki bodo sodelovali tudi v javnem glasovanju. Lani je med tekmovanjem spletno stran EBA obiskalo več kot 400.000 ljudi, oddali pa so več kot 93.000 glasov.

»Lani je skupina Slovenske železnice dosegla pozitiven poslovni izid iz poslovanja (EBIT) v višini 20
milijonov evrov. V prvem polletju 2014 je naš dobiček iz poslovanja znašal 4,26 milijona evrov, kljub visokim stroškom v tovornem prometu zaradi posledic februarske vremenske ujme. Načrtujemo, da bo dobiček iz
poslovanja konec leta dosegel okrog 22 milijonov evrov,« je povedal Dušan Mes, generalni direktor SŽ.

Tekmovanje za The European Business Awards je odprto za podjetja vseh velikosti in iz vseh sektorjev, sodelovanje v njem pa je za podjetja brezplačno. Slovenske železnice sodelujejo v kategoriji za podjetja z več kot 150 milijoni evrov letnih prihodkov.