Slovenski Klaro na italijanski borzi

Na borzi AIM Italia kotira družba Dominon hosting holding, za katero stojijo slovenski in italijanski podjetniki.

Objavljeno
05. avgust 2016 13.13
M. R.
M. R.

Ljubljana − Sredi tedna je na borzi AIM Italia začela kotirati družba Dominon hosting holding (DHH), ki ima po pridobitvi 4,2 milijona evrov svežega kapitala tržno kapitalizacijo 14,2 milijona evrov. Za njo stojijo slovenski podjetniki Martin Romih, Matjaž Jazbec, Matija Jekovec in Uroš Čimžar, ustanovitelji in lastniki skupine Klaro, ter italijanska podjetnika Giandomenico Sica in Antonio Baldassarra, ustanovitelja podjetja Seeweb.

Doslej je novoustanovljeni holding že prevzel italijansko podjetje Tophost, ki je specializirani ponudnik nizkocenovnega gostovanja, največjega hrvaškega ponudnika registracije domen in gostovanja Plus hosting ter njegove manjše podružnice v Srbiji.

Skupina Klaro, ki je zdaj tudi del holdinga, v Sloveniji vključuje podjetja Klaro, Domenca in Domovanje in je s tem največji ponudnik registracij domen, spletnega gostovanja in povezanih spletnih storitev.

Uroš Čimžar je ob vstopu na borzo poudaril, da so v enem letu »zgradili žepno multinacionalko z več kot 90.000 strankami v Sloveniji, Srbiji, Italiji in na Hrvaškem.« Po njegovih besedah bo sveži kapital omogočil hitrejši razvoj skupine in širitev na nove trge ter ponujanje globalnih rešitev za najemanje programske opreme v obliki storitev.