Sod zamenjal nadzornike Kada

V nadzorni svet Kada so bili imenovani Aleksander Mervar, Samo Lozej in Stane Seničar.

Objavljeno
27. avgust 2013 21.43
Ni. Č., Delo.si, M. G., gospodarstvo
Ni. Č., Delo.si, M. G., gospodarstvo

Ljubljana - Na predlog Slovenske odškodninske družbe (Sod) so bili zamenjani nadzorniki Kapitalske družne (Kad), je za Delo potrdil Samo Lozej, sicer od avgusta prvi nadzornik Soda. Pred tem je bil zaposlen kot vršilec dolžnosti direktorja Te-Tola in sodi v krog Pozitivne Slovenije (PS).

Nova člana NS Kada sta postala še Aleksander Mervar, namestnik direktorja Elesa, ki sodi v krog DL, in Stane Seničar (Desus).

Vsi trije sicer sedijo v nadzornem svetu Soda od aprila letos.

V nadzornem svetu Kada sicer sedita še dva predstavnika upokojencev - Aldo Ternovec in Ana Bilbija ter predstavnik sindikatov Ladislav Rožič.

Nadzornike Kada je od januarja letos vodil Jani Kavtičnik, ki ga bodo zamenjali. Enako bodo storili z Jožetom Jurkovičem. Eno nadzorniško mesto pa je bilo že nekaj časa izpraznjeno.

Lozej je avgusta v Sodu zamenjal Otmarja Zorna, ki je julija odstopil s funkcije zaradi »nestrinjanja z načinom kadrovanja, nepreglednosti in političnega vpletanja«. Takrat je bilo neuradno mogoče slišati, da so ga k odstopu dokončno spodbudili interesi pri imenovanju nadzornikov Luke Koper.