Sodišče zavrnilo 130-milijonsko tožbo T-2 proti Telekomu

Sodišče je sodbo izdalo že 21. januarja, v Telekomu pa so jo prejele šele zdaj.

Objavljeno
12. marec 2013 09.13
Posodobljeno
12. marec 2013 09.20
ksu/POSLOVALNICA T2
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - Največji slovenski telekomunikacijski operater Telekom Slovenije je danes sporočil, da je ljubljansko okrožno sodišče zavrnilo okoli 130 milijonov evrov težko odškodninsko tožbo družbe T-2 proti Telekomu.

Sodišče je sodbo, s katero je sodišče razsodilo, da se tožbeni zahtevek tožeče stranke za plačilo zneska 129,56 milijona evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi od 16. januarja 2007 dalje do plačila zavrne, sicer izdalo že 21. januarja, v Telekomu pa so jo prejeli šele zdaj.

Tožeča stranka je ob tem dolžna toženi stranki v roku 15 dni plačati pravdne stroške v višini 27.197 evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi, ki začnejo teči prvi dan po preteku 15-dnevnega roka za izpolnitev obveznosti do plačila.

T-2 je odškodninsko tožbo zoper družbo Telekom Slovenije, ki je v večinski državni lasti, vložil v začetku leta 2007 zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja s strani Telekoma, ki naj bi družbo T-2 tehnično oviral pri ponujanju paketov za dostop do interneta prek tehnologije VDSL.

Po pisanju medijev je nato prišlo do več zamenjav sodnikov in vrste preklicev obravnav, januarja letos pa nato do začetka glavne obravnave. Vendar pa je sodnica Katja Kmetič na prvem naroku 21. januarja ugotovila, da tožeča stranka oziroma družba T-2 ni predložila dokazov glede višine tožbenega zahtevka in da je zadeva zrela za razsojo in zaključila glavno obravnavo.