Startup InsurePal zbral 18 milijonov dolarjev

V prvi vrsti bo denar namenjen tehnološkemu razvoju zavarovalniške platforme na tehnologiji veriženja blokov.

Objavljeno
16. januar 2018 14.31
Posodobljeno
16. januar 2018 14.31
Ba. Pa.
Ba. Pa.

Ljubljana – Slovensko zagonsko podjetje InsurePal se je pridružilo uspešnim slovenskih startupom, ki so sredstva zbirala z javno prodajo kripto žetonov (ICO). Ekipi je v predprodaji uspelo zbrati 12,6 milijona dolarjev, danes pa v zgolj 80 sekundah še preostali znesek v skupni vrednosti 18 milijonov dolarjev.

Sredstva bodo rabili za izgradnjo zavarovalniške platforme na tehnologiji veriženja blokov, ki uvaja s patentom zaščiteno inovacijo po metodi socialnega vplivanja. V prvi vrsti bo denar namenjen tehnološkemu razvoju platforme, ki povečini ostaja v Sloveniji, pridobivanju regulativnih dovoljenj, krepitvi ekipe z dodatnimi kadri in nadaljnjemu vzpostavljanju mednarodnih strateških povezav, pravijo v ekipi.

»To je izvrstna popotnica in izjemno sem ponosen na vse, kar smo dosegli. Za InsurePal pa je to čisto zares šele prvi pravi korak. Usmerjeni smo v prihodnost, saj si želimo v čim krajšem času postati polno operativni in v naslednjih šestih mesecih razvoj spraviti tako daleč, da platformo ponudimo trgu. Pilotni projekt bo potekal v Veliki Britaniji, kjer smo že opravili pogovore z regulatorjem in deloma tudi sestavili ekipo,« je rezultat javne razprodaje žetonov komentiral direktor in soustanovitelj Matjaž Peterman.

Projekt so javno podprla tudi zveneča imena iz kripto sveta. Med njimi je pionir digitalnih valut Charlie Shrem, ki je potencial InsurePala prepoznal predvsem v strokovni ekipi in disruptivni ideji, ki predstavlja nadgradnjo obstoječemu zavarovalniškemu sistemu ter hkrati odpira številne nove priložnosti na področju kripto ekonomije. »Preden se projektu pridružim kot svetovalec, se vedno vprašam, ali bi ta produkt uporabljal tudi sam. Pri InsurePal-u je odgovor absolutno da,« je dejal.

Ekipa je navdušena nad uspehom ICO. Foto: arhiv podjetja

Nad uspehom InsurePala je navdušen tudi Vinay Gupta, ki je med drugim odgovoren za lansiranje Ethereuma. InsurePal je aktivni partner Guptinovem novem projektu Mattereum, ki želi postati arbitražno telo na blockchainu. Podjetji si bosta prizadevali, da posameznikom s pomočjo tehnologije veriženja blokov omogočijo shranjevanje podatkov na podlagi družbenega dokaza in suverenost pri odločanju o tem, kdaj in katera podjetja bodo z njimi razpolagala.

»Zavarovalniška platforma, ki uvaja socialni dokaz, je lahko resnično univerzalna rešitev, ki temeljito posega v sedemtrilijonski zavarovalniški posel, hkrati pa naslavlja številne nove segmente. Prepričan sem, da lahko s premišljenim delovanjem naše cilje dosežemo v načrtovanem času in tako postanemo vodilni ponudnik na tem področju,« pravi Peterman.

Zavarovalništvo je za vstop v kripto ekonomijo izredno zahtevno, saj zahteva vrsto regulativnih in pravnih odobritev. V InsurePalu so celotno kampanjo zato veliko pozornost posvečali ravno pravočasnim dogovorom in pridobivanju dovoljenj, ki bodo omogočila čim prejšnji zagon platforme in njeno delovanje znotraj Velike Britanije, Evrope ter postopoma ZDA.