Stavka v Adrii Airways Tehnika preklicana

Poklicna kolektivna pogodba velja do konca leta, pogajanja že maja.

Objavljeno
08. maj 2017 16.55
A. S.
A. S.

Ljubljana − Za jutri napovedano stavko so zaposleni v Adrii Airways Tehniki po sestanku stavkovnega odbora s poslovodstvom odpovedali. Veljavna − a odpovedana − poklicna kolektivna pogodba (PKP) bo po napovedi poslovodstva veljala do konca letošnjega leta, že ta mesec pa se bodo začela pogajanja o vsebini nove.

Matej Jemec, predsednik stavkovnega odbora in sindikata Letalsko-tehničnega osebja Adria Airways (LTO AA), ki deluje v okviru Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) − tokratnega sestanka se je udeležil tudi predsednik slednje Dušan Semolič −, je povedal, da je poslovodstvo obljubilo, da njihov osnutek nove PKP ni dokončen predlog, da so pripravljeni prisluhniti zaposlenim, tudi v najbolj spornem delu, pri nagrajevanju zaposlenih, tako da se obetajo konstruktivna pogajanja.

Po sestanku s poslovodstvom je Matej Jemec o rezultatih poročal članom sindikata, ki so nato izglasovali njegov predlog, da se stavka prekliče in da se že maja oblikuje pogajalska skupina za sprejetje poklicne kolektivne pogodbe.