Stečajna upraviteljica Vegrada z odškodninsko tožbo zoper Pogorevca

Hilda Tovšak je namreč Pogorevcu leta 2009 odpisala 127.000 evrov za 355.000 evrov vredno stanovanje.

Objavljeno
03. september 2013 22.35
Ti. K., Delo.si
Ti. K., Delo.si
Ljubljana - Stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril je zoper nekdanjega generalnega direktorja policije Marka Pogorevca vložila odškodninsko tožbo zaradi odpisanega dolga pri nakupu stanovanja v Ljubljani, je poročal POP TV. Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak je namreč Pogorevcu leta 2009 odpisala 127.000 evrov za 355.000 evrov vredno stanovanje.

Tovšakova je Pogorevcu dolg odpisala, ker se je Pogorevc pritožil nad gradnjo. Ugotovil naj bi več pomanjkljivosti, zaradi katerih ni bil pripravljen plačati polne cene. Kot je za televizijo pojasnil Pogorevc, je Vegradova stavba grajena slabo in v nasprotju s pogodbo. Po njegovih besedah naj bi bilo stanovanje za deset kvadratnih metrov manjše od predvidenega, nižji pa naj bi bili tudi stropi. Po njegovih besedah je bila namesto odtočne cevi v kopalnici cev za zalivanje rož, streha zamaka, pritožil pa se je tudi zaradi preozkega parkirnega prostora.

Ker je bila po mnenju stečajne upraviteljice terjatev povsem neupravičeno odpisana, zdaj zahteva vračilo denarja, kar je skupaj z obrestmi 144.000 evrov. Pogorevcu so že pred vložitvijo tožbe ponudili plačilo dolga, a na to ni pristal, je poročala omenjena televizija.

Nakup stanovanja naj bi preiskovali tudi kriminalisti. Pogorevc naj bi sicer poleg odpisanega dela dolga dobil še izjemno ugoden kredit pri Hypo banki, je še poročal POP TV.

Pogorevc je lastnik omenjenega stanovanja v stanovanjski soseski Drogerija v Ljubljani postal leta 2007, ko je bil vodja volilnega štaba Lojzeta Peterleta na predsedniških volitvah.