Stečajni upravitelj ovadil Zdenka Pavčka

Do oškodovanja naj bi prišlo zaradi prenosa lastništva romunskega podjetja Viator Vektor Ro tik pred stečajem.

Objavljeno
03. september 2013 12.11
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Ljubljana - Stečajni upravitelj Viator Vektor Logistike Anton Jagodic je ovadil nekdanjega predsednika uprave krovne družbe Skupina Viator Vektor Zdenka Pavčka, kazensko ovadbo pa je vložil še proti trem osebam. Za to se je odločil zaradi prenosa lastništva romunskega podjetja Viator Vektor Ro z Viator Vektor Logistike na Izletnik Celje, piše Dnevnik.

Kazenske ovadbe so bile menda vložene še zoper nekdanjega direktorja Viator Vektor Logistike Bojana Novaka, predsednika uprave Izletnika Celje Darka Šafariča in Pavčkovega sina Petra Pavčka, ki je v Skupini Viator Vektor zasedal enega ključnih položajev.

Ovadbe so vezane na sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri opravljanju gospodarske dejavnosti in oškodovanja upnikov.

Jagodic se je glede na vire Dnevnika za ta korak odločil, ker je bilo lastništvo romunskega podjetja Viator Vektor Ro tik pred stečajem Viator Vektor Logistike septembra 2011 preneseno na družbo Izletnik Celje. To podjetje je tako kot Viator Vektor Logistika v lasti Skupine Viator Vektor.

Prenos lastništva romunskega podjetja, ki naj bi upravljalo s 150 tovornjaki, med drugim pa izvaja logistične storitve za avtomobilskega proizvajalca Dacio v lasti Renaulta, ni presenetljiv, poroča Dnevnik. Skupina Viator Vektor je namreč po stečaju logistične divizije životarila še skoraj leto dni, Pavček pa je poskušal narediti vse, da jo ohrani pri življenju.

Pred stečajem je Viator Vektor Logistika sicer močno okrepil floto tovornjakov v Romuniji, tako da je v tamkajšnji Viator Vektor Ro preselil skoraj 50 tovornjakov.

Čeprav so bili tovornjaki zastavljeni pri Gorenjski banki, Jagodic pred časom ni izključil možnosti, da so bili v Romunijo preseljeni zaradi nadaljnje prodaje vozil. Pavček je to zanikal in dejal, da so kamione preselili v Romunijo izključno zato, ker jih je tamkajšnje podjetje potrebovalo zaradi povečanega obsega poslov.