Steklarna Hrastnik za 49 dni v remont

V remontu bo sodelovalo več kot tristo zaposlenih in zunanjih strokovnjakov.

Objavljeno
12. september 2014 20.40
Polona Malovrh, Trbvolje
Polona Malovrh, Trbvolje
Hrastnik - V enoti za proizvodnjo specialne steklene embalaže Special Steklarne Hrastnik (SH) se danes začenja remont, v sklopu katerega bodo izpeljali največjo letošnjo naložbo – osem milijonov vredno rekonstrukcijo peči za proizvodnjo steklenic in proizvodnih linij.

V remontu bo sodelovalo več kot tristo zaposlenih in zunanjih strokovnjakov. Ob ponovnem zagonu 3. novembra bodo hrastniški steklarji proizvajali tudi dvolitrske steklenice, zmogljivosti pa s sedanjih 120 povečali na 140 ton.
V 49 dneh bodo v Specialu med drugim prenovili talilno peč, montirali zmogljivejše in visokoavtomatizirane proizvodne linije za proizvodnjo steklenic, izvedli vzdrževalna dela na zaprtem krožnem sistemu čiščenja odpadnih voda ter vrsto ukrepov za znižanje porabe energije, povečanje varnosti obratovanja in zmanjšanje emisij. Po tej naložbi bo lahko Steklarna Hrastnik proizvajala tudi dvolitrske steklenice, izboljšali pa se bosta tudi učinkovitost in kakovost proizvodnje.

V izboljšavo avtomatskih kontrolnih linij ter v hlajenje in vakumiranje proizvodih linij bodo dodatno vložili 800.000 evrov in s tem še povečali proizvodne kapacitete.