T-2 v stečaj, za naročnike nobenih sprememb

Za stečajno upraviteljico je bila imenovana Danica Čuk. Stečaj naročnikom ne bo prinesel sprememb, zagotavljajo v T-2.

Objavljeno
16. september 2014 15.31
jsu/POSLOVALNICA T2
Je. G., Delo.si, A. S., gospodarstvo
Je. G., Delo.si, A. S., gospodarstvo
Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo stečaj podjetja T-2, kot je razvidno iz objave na Ajpesu. Za stečajno upraviteljico je bila imenovana Danica Čuk, upniki pa lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo do 16. decembra.

Kot smo že poročali, je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) zaradi poslovanja slabšega od predvidenega finančnega prestrukturiranja po prisilni poravnavi predlagala stečaj telekomunikacijskega operaterja.

Odvetnik DUTB Grega Peljhan je prejšnji teden na ljubljanskem sodišču navedel, da bi upniki ob stečaju T-2, ko bi zdravo jedro poslovalo naprej, izgubili manj, kot pa da se čaka na 44-odstotno poplačilo predvideno v letu 2021.

V T-2 pa so odgovarjali, da se projekcij na trgu ni moč vedno držati in da bi bilo tudi poslovanje uspešnejše, če se ne bi postopek prisilne poravnave zaradi stečajnega predloga Telekoma Slovenije za T-2 zaradi neplačanih obveznosti podaljšal za celo leto.

Za naročnike nobenih sprememb

Iz družbe do ob današnji vesti sporočili, da bo T-2 kot telekomunikacijski operater še naprej nemoteno zagotavljal storitve svojim naročnikom: »Sklep o stečaju družbe, ki ga je danes sprejelo Okrožno sodišče v Ljubljani, uporabnikom T-2 storitev ne bo prinesel nikakršnih sprememb in na nadaljnje zagotavljanje storitev nima vpliva.«

Sicer pa odločitev sodišča v družbi T-2 ocenjujejo kot presenečenje, saj so med postopkom dokazali, da podjetje ni insolventno in izpolnjuje vse ukrepe, skladne s sNFP, so dodali. 

Družba T-2 ima več kot 175.000 naročnikov in več kot 300 zaposlenih. Družbeniki T-2 se bodo zoper ta sklep sodišča pritožili, javnost pa bo o vseh nadaljnjih postopkih ustrezno obveščena, so še sporočili iz T-2.