Telekom z višjimi prihodki in dobičkom

Družba je objavila trimesečne rezultate za prvo četrtletje letos.

Objavljeno
11. maj 2017 12.37
acr Telekom
Maja Grgič
Maja Grgič

Ljubljana − Tako Skupina Telekom Slovenije kot sam Telekom sta v prvem četrtletju letošnjega leta povečala čiste prihodke od prodaje in dobiček. Skupina je v omenjenem obdobju ustvarila 180 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je dva odstotka več kot v prvem četrtletju lani.

Kot so pojasnili v družbi, so prihodki od prodaje višji predvsem zaradi višjih prihodkov na veleprodajnem trgu ter prihodkov širokopasovnih in IT-storitev, medtem ko so bili prihodki mobilnih naročnikov in predplačnikov nižji. Čisti dobiček skupine se je v prvem letošnjem trimesečju glede na lanskega povečal za 12 odstotkov in dosegel 9,7 milijona evrov. EBITDA je v tem obdobju zanašal 50,8 milijona evrov in je bil za tri odstotke nižji kot konec marca lani.

Tudi Telekom Slovenije je v prvem četrtletju letos prihodke povečal za dva odstotka, tako da so ti dosegli 164 milijonov evrov. Čisti dobiček družbe pa se je odebelil za osem odstotkov na 13,4 milijona evrov. EBITDA je ostal na približno enaki ravni kot v istem obdobju lani, pri 45 milijonih evrov.

Telekom je letos sporazumno rešil še nakatere spore iz naslova tožbenih zahtevkov, tako da se je višina teh zatevkov konec februarja znižala na 177 milijonov evrov.