Tožba proti nekdanji upravi Telekoma v primeru Najdi.si vrnjena na prvo stopnjo

Višje sodišče v Ljubljani je ugodilo pritožbi Telekoma, sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Objavljeno
06. marec 2018 13.07
Telekom Slovenije v Ljubljani, 01. avgust 2017 [Telekom Slovenije,Ljubljana,stavbe]
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Ljubljana – Višje sodišče v Ljubljani je v primeru tožbe Telekoma Slovenije proti nekdanji upravi pod vodstvom Bojana Dremlja v zadevi Najdi.si ugodilo pritožbi Telekoma Slovenije, sodbo razveljavilo in zadevo sodišču prve stopnje vrnilo v ponovno sojenje.

Telekom Slovenije je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil, da je v ponedeljek prejel sklep višjega sodišča v Ljubljani s 15. februarja v primeru tožbe Telekoma proti Bojanu Dremlju, Dušanu Mitiču, Filipu Ogrisu Martiču, Željku Puljiću in Darji Senici zaradi plačila 7,636 milijona evrov s pripadki.

»Višje sodišče v Ljubljani je s predmetnim sklepom sklenilo, da se pritožbi Telekoma Slovenije ugodi, izpodbijana sodba razveljavi in zadeva vrne sodišču prve stopnje v novo sojenje,« so zapisali v sporočilu.

Okrožno sodišče v Ljubljani je maja 2016 v celoti zavrnilo tožbeni zahtevek Telekoma ter družbi tudi naložilo, da mora toženim strankam in stranskim intervenientom tudi povrniti pravdne stroške. Družba nekdanjo upravo v tem primeru toži zaradi domnevno predragega nakupa podjetja Najdi.si.

Podrobnosti sodbe višjega sodišča v Telekomu ne razkrivajo, ker da je javnost »zaradi občutljivosti« iz obravnave izključena, so za STA povedali v družbi.

Telekom je proti Dremljevi upravi vložil skupno tri tožbe, poleg omenjene v primeru nakupa Najdi.si še zaradi prevzema makedonske družbe On.net in kosovske družbe Ipko.

V primeru On.net je proti Dremlju in Mitiču leta 2011 vložil tožbo z zahtevkom v višini okoli 2,3 milijona evrov. Okrožno sodišče v Ljubljani je leta 2016 zahtevek v celoti zavrnilo, Telekom pa se proti sodbi ni pritožil.

V primeru Ipko pa je proti Dremlju, Mitiču, Ogrisu Martiču, Puljiću in Senici leta 2012 vložil tožbo z zahtevkom v višini okoli 48 milijonov evrov. Postopek je v fazi izvajanja dokazov, so za STA danes še povedali v Telekomu Slovenije.