Umrl predsednik uprave podjetja Josef Manner

Delež delnic Carla Mannerja v podjetju se bo prenesel na zasebno fundacijo, ki je bila kot delničar prisotna v podjetju.

Objavljeno
20. april 2017 18.29
M. F. K.
M. F. K.

Ljubljana – V noči na sredo je preminil dr. Carl Manner, predsednik uprave in vnuk ustanovitelja podjetja Josef Manner & Comp. Kot vnuk ustanovitelja je že od začetka uspešno združeval tradicijo in vizijo prihodnosti ter tako podjetju zagotovil rast in napredek. Njegovo glavno področje dela sta bila finance in računovodstvo. Leta 2008 se je pridružil nadzornemu svetu podjetja, kjer je ostal dejaven do konca svojega življenja.

Njegov delež delnic v podjetju se bo prenesel na zasebno fundacijo, ki je bila kot delničar tudi do sedaj prisotna v podjetju Josef Manner & Comp, so sporočili iz podjetja.

Carl Manner, rojen 18. 7. 1929, se je leta 1953 pridružil podjetju Josef Manner & Comp. AG, kjer so takrat letno proizvedli 3.000 ton slaščic. Danes jih pod blagovnimi znamkami Manner, Casali, Napoli, Ildefonso in Victor Schmidt proizvedejo okrog 48.000 ton, kar podjetje Josef Manner & Comp. AG uvršča med največje avstrijske proizvajalce sladkih dobrot.

Carl Manner, ki so mu sošolci nadeli vzdevek »Znanstvenik«, je v tridesetih letih dvajsetega stoletja obiskoval osnovno šolo v Dornbachu, nato pa je leta 1947 diplomiral na gimnaziji v Hernalsu. Leta 1952 je doktoriral iz matematike in fizike na Univerzi na Dunaju. Septembra 1953 se je, takrat star 24 let, pridružil družinskemu podjetju, kjer je pomagal nadaljevati tradicijo svojega dedka in ustanovitelja podjetja, Josefa Mannerja I.

Leta 1959 je prejel posebno pooblastilo in se leta 1970 pridružil izvršnemu odboru podjetja, katerega predsednik je postal leta 1992. Leta 2008 se je pridružil nadzornemu svetu podjetja, kjer je ostal dejaven do konca svojega življenja. Leta 1999 je od Republike Avstrije prejel veliko srebrno medaljo za svoje delo in prizadevanja.