ACH prodajo ljubljanskih hotelov zaupal londonski svetovalni družbi

Nepremičninsko podjetje Cushman&Wakefield je svetovalo tudi že Mercatorju. Ni še znano, ali se bodo hoteli prodajali posamično ali v paketu.

Objavljeno
08. oktober 2014 18.54
tlo/ACH
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Ljubljana - Zadolženi holding ACH bo prodajo štirih znanih ljubljanskih hotelov – Union Executive in Business ter Central in Lev – zaupal svetovalni družbi Cushman&Wakefield, je družba Union Hoteli sporočila preko spletnih
strani Ljubljanske borze. Iz današnje objave na Seonetu, ni mogoče razbrati, ali se bodo štirje ljubljanski hoteli prodajali v paketu ali posamično.

Družba Union Hoteli (UH) je ena od hčerinskih družb zadolženega holdinga ACH. Ker ta dolgov ne more poplačati drugače kot z odprodajo premoženja, so v holdingu že napovedali odprodajo znanih ljubljanskih hotelov oziroma družbe Union Hoteli, o čemer so minuli petek razpravljali tudi nadzorniki UH in soglašali, da se postopek prodaje hotelov zaupa globalnemu nepremičninskemu svetovalnemu podjetju Cushman & Wakefield, ki je sicer svetovalo tudi Mercatorju pri monetizaciji nepremičnin.

Londonski svetovalec pa ne bo skrbel le za prodajni postopek družbe Union Hoteli, temveč – na zahtevo ACH – tudi za skrbni pregled ljubljanske turistične družbe. V ACH ocenjujejo, da je skrbni pregled »tudi v interesu družbe UNION HOTELI, saj je v interesu družbe, da je tržna cena delnic, ki bo dosežena pri paketni prodaji čim bližje realni ceni,« je sporočila uprava Union Hotelov, ki si za ljubljanske hotele želi strateškega kupca.

Nadzorni svet se je seznanil tudi s poslovanjem Union Hotelov v prvem osemmesečju in ugotovil, da so kazalci poslovanja bistveno pod planom, prihodki na zaposlenega in dodana vrednost na zaposlenega pa ne dosegata
načrtovane ravni. Nadzorni svet zato zahteva, da uprava sprejme korektivne ukrepe na vseh področjih poslovanja, še sporočajo iz družbe Union Hoteli.