Upravljanje družbe T-2 znova prevzel Garnol

Družba T-2 ni več v stečajnem postopku in že posluje pod normalnimi pogoji, so danes sporočili iz Garnola.

Objavljeno
18. november 2015 17.47
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Kranj - Poslovodstvo družbe na čelu s predsednikom Juretom Valjavcem je prevzelo posle od stečajne upraviteljice Danice Čuk in tudi opravilo primopredajo. Družba T-2 namreč ni več v stečajnem postopku in že posluje pod normalnimi pogoji, so danes sporočili iz Garnola, največjega lastnika družbe T-2.

Z odločbo ustavnega sodišča, ki je 5. novembra pritrdilo predlogu družbe Garnol za razveljavitev sklepa višjega sodišča o začetku stečajnega postopka nad T-2, so tako družbo v upravljanje znova prevzeli njeni lastniki.

Zdajšnji lastniki družbe T-2, ki jo je do leta 2011 lastniško obvladoval cerkveni Zvon Ena Holding, ob tem navajajo, da bodo na sodišču znova dokazovali, da je postopek prisilne poravnave za poplačilo upnikov boljša rešitev kot stečaj, s katerim bi vsi iztržili bistveno manj, poroča STA.

»Družba T-2 bo tako s svojimi lastniki, ki so bili pred začetkom postopka prestrukturiranja družbe do leta 2010 njeni drugi največji upniki in so jo kot novi lastniki v upravljanje prevzeli 24. februarja 2012, izpodbijala neutemeljene zahteve upnic DUTB in TCK za privilegirano obravnavo pri poplačilu terjatev, ki sicer datirajo v leto 2007 in 2009,« navajajo v Garnolu.