Ustanovljeno je združenje Klub slovenskih podjetnikov

Nihče izmed 36 podjetnikov, ki so klub ustanovili, ni član politične stranke in ni sodeloval v tajkunskih zgodbah.

Objavljeno
06. januar 2014 16.24
Posodobljeno
06. januar 2014 16.33
Klub slovenskih podjetnikov
Milka Bizovičar, gospodarstvo
Milka Bizovičar, gospodarstvo

Ljubljana - Ustanovljeno je novo gospodarsko interesno združenje Klub slovenskih podjetnikov, ki združuje »garažne« podjetnike, kot so se poimenovali sami.

Garažnost pri tem nima negativnega predznaka, niti ne pomeni, da ne pomeni, da svoje poslovanje vodijo iz garaž, ravno nasprotno.

Klub - po vsega nekaj tednih od začetka uresničevanja ideje, ki jo je dal nekdanji novinar Uroš Slak - je danes uradno ustanovilo 36 podjetnikov, ki so začeli svojo podjetniško pot z lastno idejo (v garaži), ali pa so nasledniki družinskih podjetij.

Nihče izmed njih ni sodeloval v tajkunskih zgodbah, povezanih s politiko, in ni član politične stranke. To so trije od pogojev za vstop v klub, ki ga bo leto dni vodil predsednik upravnega odbora Postojnske jame, Marjan Batagelj.

Vrata v klub so zaprta tudi podjetnikom, ki so davčni dolžniki ali pa, če so v kazenskem ali kakem drugem postopku pred državnimi organi. Če se v takšnem položaju znajde njihov član, članstvo avtomatično preneha.

Namen kluba ni konkurirati že obstoječim združenjem, ampak združiti svoje razvojne poglede in podjetniške interese. »Prek tovariške zaveze med člani bomo izvajali pomoč in sodelovanje,« načrtujejo v člani Business Cluba Slovenia. Želijo si sodelovati in deliti izkušnje pri prodiranju na tuje trge, treba je tudi povečati ugled države in njeno prepoznavnost, ki je zdaj na ničli, pravijo. Dodajajo, da z ustanovitvijo kluba želijo vsem, posebej pa mladim sporočiti ter pokazati, da je z delom in vztajnostjo in pošteno mogoče biti uspešen, da tudi v Sloveniji ni vse slabo.

Več bomo objavli v prispevku ob 21. uri.