V BiH bo Konzum spet Mercator

Državni upravitelj Agrokorja Ante Ramljak se mudi v Bosni in Hercegovini, kjer bo popravil veliko napako Ivice Todorića.

Objavljeno
25. maj 2017 16.47
iza-mercator
Novica Mihajlović
Novica Mihajlović

Kot je znano, je Ivica Todorić po prevzemu Mercatorja, vse trgovine slovenske verige v Bosni in Hercegovini preimenoval v Konzum, kar so tamkajšnji Mercatorjevi kupci zelo kmalu ocenili kot katastrofalno napako.

Izredni upravitelj Agrokorja se danes mudi na obisku v BiH, kjer se bo skupaj s šefom Mercatorja Tomislavom Čizmićem, direktorjem Konzuma BiH Tomislavom Bagićem in izvršno direktorico Agrokorja Dubravko Jusić sestal s tamkajšnjimi politiki na temo reševanja odnosov med Agrokorjem in dobavitelji ter na temo možnih smeri šrihodnjega razvoja Agrokorjeve prodaje na drobno v tej državi.

Kot so sporočili iz Agrokorja, bo novi koncept temeljil na ponovni uvedbi znamke Mercator v BiH, če ga bodo pristojni prepoznali kot optimalno rešitev.

Po poročanju bosanskohercegovskih medijev dolg Konzuma dobaviteljem v BiH znaša okoli 135 milijonov evrov. Na sestanku pa se bodo med drugim pogovarjali tudi o zamisli premiera federacije BiH Fadila Novalića, da bi v vseh Agrokorjevih podjetjih in hčerah v BiH v uprave imenovali predstavnike pristojnih državnih ustanov.

Skratka, premier BiH, ki je pred tem vodil Cimosovo podjetje v BIH, se pri svoji zamisli naslanja na slovenski in hrvaški model sanacije Agrokorja oziroma Mercatorja, po katerem v zasebno podjetje imenujejo takoimenovanega politkomisarja.