V Kranju odprli podjetniški inkubator smart:up

Do konca 2014 bodo njihove storitve za uporabnike – predvsem podjetnike začetnike in svobodnjake – brezplačne.

Objavljeno
11. september 2014 16.06
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Kranj − Tehnološki park Kranj z današnjim dnem odpira podjetniški inkubator smart:up. Gre za podporni program, ki je primarno namenjen vsem podjetnikom začetnikom in svobodnjakom v regiji. Do konca 2014 so njihove storitve za uporabnike brezplačne.

Trenutno v Tehnološkem parku deluje 44 podjetij, od tega jih je 22 mlajših od treh let. Prav zaradi zadnjih se je začel rojevati koncept smart:up. »Namen inkubatorja je podjetnike začetnike in svobodnjake opremiti z dodatnimi veščinami, znanjem, jih med seboj povezati ter jim pomagati pri vstopu v skupnost uveljavljenih podjetnikov,« pravi Domen Bole, vodja tehnološkega parka.

»Od samega začetka tehnološkega parka stalno preizkušamo in razvijamo različne oblike podjetniške podpore. Danes lahko rečemo, da imamo celovit program od izobraževanj, delavnic, svetovanj do coworking prostora, ki je oblikovan v sodelovanju in po meri naših uporabnikov. Skozi čas smo opazili, da se mladi ustrašijo termina start up, ki ga avtomatično povezujejo z najvišjo tehnologijo, in zato niti ne pridejo potrkat na naša vrata. Tudi z nazivom inkubatorja bi radi jasno sporočili, da podpiramo mala podjetja, freelancerje in podjetja v nastajanju.«

V sklopu inkubatorja deluje tudi prenovljen coworking prostor, v katerem je prostora za 20 ljudi. To in druge vsebine so do konca leta 2014 na voljo brezplačno. V tem času bodo podprli 20 novih podjemov, izvedli 20 podjetniških dogodkov ter uredili večnamenski prostor, so sporočili iz Tehnološkega parka Kranj.