V 2017 clio spet iz Novega mesta

Revoz bo tretja Renaultova tovarna, ki bo izdelovala clio 4. Kmalu bodo stekla naložbena dela.

Objavljeno
17. marec 2016 13.09
Ba. Pa.
Ba. Pa.

Ljubljana − V Novem mestu bodo februarja 2017 zagnali proizvodnjo clia 4 in bodo tako že tretja Renaultova tovarna, ki bo proizvajala ta model.

»K tej odločitvi so prispevali predvsem odlična usposobljenost Revozove tovarne za proizvodnjo vozil razreda I, njena visoka raven zagotavljanja kakovosti in trenutne razpoložljive proizvodne zmogljivosti,« so sporočili iz Renaulta. Clio je v Novem mestu nastajal že med letoma 1993 in 2015.

Clio 4 je eden redkih modelov, katerega prodaja se iz leta v leto povečuje. Lani so jih prodali 409.000, kar je osem odstotkov več kot v letu 2014, in to štiri leta po začetku proizvodnje.

Obe tovarni že zasedeni

Clio 4 izdelujejo v tovarnah Flins v Franciji in Bursa v Turčiji, ki sta proizvodne zmogljivosti že od začetka prodaje redno prilagajali povečanemu povpraševanju po tem modelu, tako s prilagajanjem proizvodnih količin kot z razporeditvijo posameznih bolj ali manj opremljenih različic.

Tovarna Flins trenutno proizvaja clio 4 in zoe, prav tako se pripravlja na začetek proizvodnje nissana micre, zaradi česar ne more povečati proizvodnih količin clia 4. Prav tako to ni možno v Bursi, ki že obratuje v treh izmenah in proizvaja tri različne modele: clio, clio grandtour in fluence. Zato so se pri Reanultu odločili za tretjo tovarno.

V Revozu bodo tako stekla naložbena dela, ki bodo omogočila postavitev opreme za proizvodnjo clia 4. Nov projekt poleg tega prinaša številne nove možnosti, med njimi so boljša zapolnitev proizvodnih zmogljivosti, doseganje višje učinkovitosti proizvodnje in možnost novega zaposlovanja.