V Palomi izbrali finančne in pravne svetovalce za izvedbo dokapitalizacije

Pri iskanju investitorja bo Palomi pomagal Erste Group Bank AG in P&S CAPITAL, pravno pa bodo svetovali Odvetniki Šelih & partnerji.

Objavljeno
12. september 2014 14.16
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Sladki Vrh − Paloma je z Erste Group Bank AG in P&S CAPITAL sklenila pogodbo za izvedbo storitev finančnega svetovanja v procesu iskanja investitorja za dokapitalizacijo Palome, za pravno svetovanje pa je bila izbrana družba Odvetniki Šelih & partnerji, so sporočili iz družbe.

Paloma je postopek izbire finančnega svetovalca izvedla prek javno objavljenega vabila za oddajo ponudb za izvedbo storitev finančnega svetovanja (Request for proposals − RfP) in neposrednega vabila uglednim mednarodnim finančnim institucijam. Na podlagi prejetih ponudb in predstavitve je bil kot najboljši ponudnik izbran Erste Group Bank AG, s partnerjem P&S CAPITAL.

Obveznosti finančnega svetovalca so predvsem, da predlaga najustreznejšo metodo in čas izvedbe
dokapitalizacije, predlaga in organizira postopek izbire investitorja ali skupine investitorjev, predlaga in povabi vse perspektivne investitorje, pripravi razno dokumentacijo v postopku dokapitalizacije idr.

Glede na oceno Palome, da bodo v postopku potrebne pravne storitve z relativno širokega pravnega področja, je bilo vabilo za oddajo ponudb za pravno svetovanje poslano uglednim pravnim pisarnam. Po opravljenih predstavitvah ponudnikov in po izvedenih pogajanjih o bistvenih elementih pogodbe se je Paloma odločila, da za pravno svetovanje v procesu dokapitalizacije izbere družbo Odvetniki Šelih & partnerji.