V Primorju dobili plače

Izplačane so dobili dodatke in potne stroške, le letošnjega regresa še ne.

Objavljeno
27. oktober 2011 16.41
Posodobljeno
27. oktober 2011 16.41
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
Ajdovščina - Zaposleni v Primorju so danes dobili izplačan preostali del septembrskih plač, razliko med akontacijo in minimalno plačo. Kot je za STA povedal predsednik sindikata Konfederacija 90 v Primorju Ilija Vukoje, so dobili izplačane tudi dodatke na pogoje dela in potne stroške, dela letošnjega regresa pa ne.

V upravi so Vukoji sicer obljubili, da bodo do konca tega meseca pripravili obračun že izplačanega in preostalega dela regresa, vendar do tega časovnega roka ostaja le še en dan.

»Ker je bil eden izmed pogojev za prekinitev stavkovnih opravil tudi izplačilo dela regresa, še ne vem, kako se bomo odločili o stavki,« je še povedal Vukoje.

Po njegovih besedah bodo prihodnji teden nadaljevali sestanek, na katerem naj bi dokončno postavili kriterije za odpuščanje presežnih delavcev. »Vendar mislim, da ne bo toliko presežnih delavcev, kot je napovedovala prejšnja uprava,«je še dejal predsednik sindikata Konfederacija 90 v Primorju.

V pripravi je tudi nova kolektivna pogodba, za katero naj bi bila pogajanja tudi kmalu končana. »V zadnjih tednih smo intenzivno delali na tem, saj konec leta poteče sedaj veljavna kolektivna pogodba,« je pojasnil Ilija Vukoje.