V Rudisu po desetletju nov lastnik

V Rudisu prodaje paketa delnic bilančne vrednosti okrog pet milijonov evrov ne komentirajo.

Objavljeno
15. november 2011 15.04
Posodobljeno
15. november 2011 15.11
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje

Trbovlje - Trboveljski Rudis z 90 zaposlenimi ima po desetih letih novega lastnika. Ajdovsko Primorje, ki je prevzelo Rudis leta 2001, je njegove delnice po pisanju Dnevnika prodalo pred dobrega pol leta ustanovljeni družbi MSIN Naložbe Marka Moharja in Matjaža Satlerja. Kupnina ostaja skrivnost.

V Rudisu prodaje paketa delnic bilančne vrednosti okrog pet milijonov evrov ne komentirajo, prav tako ne novega lastnika, ki z lastništvom nastopa tudi v KIG, EGP, Gorenjskem tisku, Donitu Tesnit in v Keku Varicon. V molk so se že v ponedeljek zavili tudi v Primorju, češ da uradno izjavo še pripravljajo, čeprav so pogodbo z MSIN podpisali že pred tednom.

Še septembra so v Primorju zagotavljali, da ne razmišljajo, da bi svoje porazne poslovne rezultate reševali s prodajo dobrostoječega Rudisa, ki je lani ustvaril 31,7 milijona evrov prihodkov in skoraj pol milijona dobička. Andrej Gorjup, direktor trboveljskega Rudisa, je za Delo izjavil, da so za delnice že od leta 2001 edini pristojni njihovi lastniki, torej Primorje: »Mi smo tu zaradi projektov, tudi težav s projekti, zaradi poslovanja ... Imamo vpliv na trženje, na pridobivanje poslov in na tisto, kar spremlja vsakodnevno poslovanje. Nimamo pa vpliva na prodajo delnic.«

Novi lastnik se je že vknjižil v delniško knjigo in sklenil, da bo delniška družba Rudis poslej družba z omejeno odgovornostjo. Potegnil je že tudi nekaj kadrovskih potez: bivši dolgoletni direktor Primorja Dušan Črnigoj in Robert Brajdih nista več Rudisova nadzornika. Namesto njiju sta novi funkciji dobila Mohar in Tina Bačić, prav tako iz MSIN.