V Slovenijo prihaja kapetan prve jamajške bob ekipe

Devon Harris, olimpijec in kapetan prve jamajške bob ekipe ter ustanovitelj fundacije Keep on pushing, bo sodeloval na konferenci IBM.

Objavljeno
25. september 2013 17.51
Delo.si
Delo.si
Oktobra prihaja v Slovenijo Devon Harris, olimpijec in kapetan prve jamajške bob ekipe ter ustanovitelj fundacije Keep on pushing,  ki podpira izobraževanje otrok v socialno ogroženih skupnostih po vsem svetu. Kot predavatelj bo sodeloval na portoroški konferenci IBM Ključ do rešitev.

Naslov njegovega predavanja? Vztrajaj in stopi naprej!

Zgodba o udeležbi prve jamajše bob ekipe na olimpijskih igrah v Calgaryju leta 1988  je dobro znana, če drugega ne, iz filmske obdelave (z nekoliko prirejenimi dejstvi) Cool Runnings (Ledene steze).

In ta zgodba podjetnih in pogumnih Jamajčanov se zdi kot naročena ta hip za Slovence, ki nam manjka tako poguma kot podjetnosti.

Jamajčani so si upali sanjati. Z nasmehom na obrazu so dejali: »I am feeling very Olympic today!« - in uspeli!

Kapetan te znamenite ekipe Devon Harris bo udeležencem konference IBM spregovoril o moči, ki jo ima vsak izmed nas, da spremeni nemogoče v mogoče. »Če želimo uresničiti najbolj nore sanje, moramo začeti pri sebi, uporabiti veščine, ki jih že imamo, in ubrati novo pot,« je njegovo sporočilo.