V Slovenijo prihaja turški logist

Do konca prihodnjega leta bi lahko imeli 15 zaposlenih, v bližini Ljubljane naj bi postavili skladišče.

Objavljeno
26. marec 2017 11.52
N. G., STA
N. G., STA

Ljubljana – V Slovenijo prihaja Ekol Logistics, eden večjih logistov v Evropi, ki ima sedež v Turčiji. Slovenija bo 15. država, kjer bo Ekol ustanovil lastno podjetje, imenovano Ekol Slovenija.

Ekol Slovenija bo nudil servis mednarodnega ter domačega transporta, ki bo vključeval kompletne, delne in zbirne prevoze. V bližini Ljubljane naj bi postavili tudi svoje skladišče, poroča STA.

Do konca prihodnjega leta bi lahko imeli že 15 zaposlenih, je povedal vodja poslovne enote Ekol Slovenija Miha Ulčar. Ekol Slovenija je bil ustanovljen in registriran v marcu in bo začel delovati v mesecu ali dveh.

Na daljši rok bo Ekol Slovenija ponujal intermodalne rešitve do in iz drugih evropskih držav. »Da na slovenski trg vstopa novo, perspektivno in ambiciozno podjetje je zelo dobro za našo ekonomijo,« še meni Ulčar.

Ekol Logistics je aktiven po vsej Evropi in tudi na Bližnjem vzhodu. Zaposlujejo 6500 ljudi, njihovo mrežo pa sestavlja več kot 5500 različnih vozil. Leta 2013 so ustanovili podjetje na Madžarskem, leto kasneje v Španiji, leta 2015 pa na Poljskem. Lani je Ekol odprl svoje poslovalnice še na Češkem, v Bolgariji in Iranu. Trenutno so prisotni v 15 državah, v naslednjih dveh do treh letih pa naj bi se ta številka zvišala na 40. Načrtujejo namreč širitev tako po Evropi, v Aziji, ZDA in na Kitajskem.