V stečaju LTH prodan objekt kuhinje z menzo

Za kuhinjo z menzo se je našel kupec, ki bo objekt funkcionalno spremenil. Za upravno stavbo ni bilo zanimanja.

Objavljeno
24. september 2014 20.54
hanc*LTH
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Škofja Loka - V okviru stečajnega postopka Loških tovarn hladilnikov (LTH), ki poteka že od leta 2009, sta danes potekali javni dražbi  za novo upravno stavbo in za kuhinjo z menzo. Za slednjo se je našel kupec, ki bo objekt funkcionalno spremenil, poroča STA. Glavnina premoženja LTH pa tudi pet let po začetku stečaja še vedno ostaja neprodana.

Prve javne dražbe z zniževanjem cene za kuhinjo z menzo za izklicno ceno 189.400 evrov se je udeležil le en dražitelj, ki je ponudil ceno nekoliko nižjo od izhodiščne, a še dovoljeno po sklepu sodišča, je za STA povedal stečajni upravitelj LTH Dušan Taljat in dodal, da je bil predmet prodaje objekt, ki ga bo kupec funkcionalno spremenil.

Znova pa je bila neuspešna dražba za 700 kvadratnih metrov veliko novo upravno stavbo LTH, za katero je bila skupaj z opremo in pripadajočih dvoriščem tokrat izklicna cena 273.600 evrov. Prav tako neprodani ostajajo ostali objekti v sklopu nekdanje škofjeloške tovarne, ki je svoja vrata zaprla že pred petimi leti.

Po neuspešnih postopkih za prodajo in unovčevanje premoženja podjetja v stečaju, je Taljat avgusta objavil javno zbiranje nezavezujočih ponudb za proizvodne hale podjetja in staro upravno stavbo skupaj z opremo, ki bo potekalo do 15. oktobra. Da bi vendarle izboril vsaj del sredstev za poplačilo terjatev upnikov, med katerimi so tudi delavci, Taljat proti nekdanjim vodilnim in lastnikom LTH vodi tudi odškodninske postopke. Prav tako na kranjskem okrožnem sodišču poteka sojenje proti Milošu Kodretu, Primožu Pegamu in Jožefu Angeliju zaradi domnevne zlorabe položaja in oškodovanja LTH za 130.000 evrov.