Več ponudb za najem Aleksandra

Stečajni upravitelj Gregor Dugar se s ponudniki še pogaja in ureja pravna vprašanja.

Objavljeno
16. december 2015 17.49
Špela Kuralt
Špela Kuralt

Rogaška Slatina – Stečajni upravitelj družbe Hotel Aleksander Gregor Dugar je dobil več ponudb za najem tega najprestižnejšega hotela v Rogaški Slatini. Koliko ponudb in kako visoke so ponujene najemnine, Dugar ni hotel povedati. Pojasnil je, da se s ponudniki še pogaja in ureja pravna vprašanja, zato informacij o najemu še ne bo sporočal, saj bi mu to lahko pokvarilo pogajalsko izhodišče.

Hotel za zdaj normalno obratuje, je pa vsem v interesu, da bi s potencialnim najemnikom čim prej sklenili pogodbo, je še dejal Dugar. Ta je ob začetku stečajnega postopka pred desetimi dnevi dejal, da se bo za oddajo hotela v najem odločil le, če to ne bo povzročilo dodatnih stroškov.

Za bodočega najemnika hotela Aleksander pa bo že začetek najema strošek. Najemnik bo moral, kot je v povabilu za dajanje ponudb zapisal Dugar, od hotela kupiti vse zaloge (hrana, pijača ...), ki so ocenjene na okoli 51.000 evrov. Najemna pogodba bo sklenjena za največ leto dni oziroma do morebitne prodaje hotela.

Prodaja hotela je bila na mizi še konec novembra, ko se je za hotel zanimala družba SLKI, ki je januarja letos za ruskega kupca Sergeja Kacijeva že kupila tri slatinske hotele. Ker se niso mogli dogovoriti, je uprava Hotela Aleksander z direktorjem Jožefom Pipenbaherjem na čelu na sodišče vložila predlog za stečaj. Družba je imela lani 7,4 milijona evrov izgube in več kot enajst milijonov različnih posojil.