Večer po novem z enim lastnikom in omejeno odgovornostjo

Na skupščini so potrdili predloga o izključitvi malih delničarjev in preoblikovanju iz d.d. v d.o.o.

Objavljeno
26. junij 2015 15.03
regent/vecer
Ba. Pa., gospodarstvo; STA
Ba. Pa., gospodarstvo; STA
Ljubljana - Delničarji časopisnozaložniškega podjetja Večer so na današnji skupščini potrdili tako predlog o izključitvi manjšinskih delničarjev kot preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Tako je podjetje pristalo v stoodstotni lasti družbe Dober Večer, ki je lani prevzela to medijsko hišo.

Na skupščini, ki je trajala le pol ure, so delničarji tako predlog o izključitvi manjšinskih delničarjev kot preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo potrdili z več kot 99-odstotno večino. Oba predloga sklepov je predlagal večinski delničar Dober Večer, ki ima po novem sedež v Novi Gorici.

Namesto upravnega odbora in glavnega izvršnega direktorja bo Večer po novem imel tri direktorje, in sicer Uroša Hakla, Miho Klančarja in Aleksandra Bratino.

»Upravljanje Večera bo v prihodnjih letih bistveno enostavnejše in cenejše. Preoblikovanje družbe iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo pa je posledica ravno predlagane izključitve manjšinskih delničarjev in da bo družba imela le enega delničarja,« je po skupščini povedal direktor družbe Dober Večer Sašo Todorović.

»Za delovanje družbe ta statusna sprememba ne spremeni ničesar ter ne bo vplivala niti na zaposlene v družbi niti na poslovne partnerje. Razen v tem, da se bodo stroški poslovanja (ne bo sklicev skupščin, vodenja delniške knjige pri KDD, ipd.) znižali, poslovanje pa bo bolj dinamično in fleksibilno,« je po poročanju Večera še dodal Todorović.

Mali delničarji, med katerimi so večinoma sedanji in nekdanji zaposleni, so imeli v rokah slabe štiri odstotke Večera. Kot je razvidno iz objavljenega sklica skupščine, jim bodo večinski lastniki za popoln nadzor nad družbo izplačali po 3,90 evra za delnico.