Vodstvo Mebla Jogi vložilo predlog za stečaj

V podjetju Moblo Jogi so imeli dovolj naročil, da bi lahko normalno poslovali, a so bili dolgovi iz preteklosti preveliki.

Objavljeno
20. september 2012 16.10
Posodobljeno
20. september 2012 16.49
mpi DELO IN DOM -IZBOR
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Nova Gorica - Direktor novogoriške družbe Meblo Jogi Aljoša Tomažič je včeraj na novogoriško okrožno sodišče vložil predlog za začetek postopka stečaja. Za STA je povedal, da so bila bremena iz preteklosti prevelika, da bi podjetje, ki je trenutno zaposlovalo še 61 delavcev, lahko poplačalo vse dolgove in preživelo.

Zaposleni v družbi Meblo Jogi, med katerimi je bilo tudi veliko invalidov, zadnja dva meseca niso prejemali plač, še za kakšen mesec več pa jim družba ni plačala niti socialnih prispevkov.

Dogovor o stečaju je bil sprejet na skupščini delničarjev avgusta letos, je povedal Tomažič in nadaljeval: »Tedaj je bil sprejet sklep, da v kolikor ne bi prišlo do realizacije posla, ki bi Meblu Jogi omogočil sveža denarna sredstva za nadaljevanje proizvodnje in poravnavo vseh obveznosti, se vloži predlog za stečaj.«

Meblo Jogi je želel prodati del proizvodnih prostorov, ki jih ni več potreboval za širitev pohištvenega salona Lesnine, vendar do sklenitve posla ni prišlo.

Zato je direktorju ostalo edino še, da vloži predlog za stečaj, saj družba ni imela denarja niti za nakup repromateriala, s katerim bi nadaljevali proizvodnjo, za katero so imeli že dovolj naročil. Tomažič je dejal, da so imeli dovolj naročil, da bi lahko normalno poslovali, vendar so bili dolgovi preveliki.

Direktor Mebla Jogi je povedal še, da blagovna znamka ni bila v njihovi lasti, pač pa so za njeno uporabo plačevali Meblo Holdingu. Od nekdanjega pohištvenega velikana iz Nove Gorice dobro deluje le še družba Meblo Vata iz Mirna, letošnjo pomlad pa je šla v stečaj tudi družba Meblo a + a.