Vse več zaposlenih brez svojih pisarniških miz

Raziskava Regusa kaže, da polovica zaposlenih izkorišča prilagodljive delovne prakse, v Sloveniji dve tretjini.

Objavljeno
03. september 2013 13.44
vidic/park
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana - Izvršna direktorica enega največjih spletnih podjetij na svetu je zaposlenim pred kratkim prepovedala delo na domu, kljub temu pa nova raziskava ponudnika poslovnih prostorov Regus kaže, da prilagodljive delovne prakse zdaj s pridom izkorišča že polovica delavcev po vsem svetu.

Regusova globalna gospodarska anketa za leto 2013 razkriva, da se število zaposlenih, ki so prikovani za svoje pisarniške mize, hitro zmanjšuje. Izsledki raziskave, v kateri je sodelovalo več kot 26.000 vodstvenih delavcev iz 90 držav, kažejo, da jih 48 odstotkov dela na daljavo vsaj polovico delovnega tedna. Prilagodljive delovne prakse vsaj polovico tedna v Sloveniji izkorišča skoraj dve tretjini (62 odstotkov) zaposlenih na izvršnih položajih.

Pomisleki glede motivacije zaposlenih

Nekateri izvršni direktorji pa imajo pomisleke glede motiviranja in vodenja zaposlenih na daljavo. Kljub temu je v Regusovi anketi 40 odstotkov sodelujočih iz Slovenije (55 odstotkov po vsem svetu) prepričanih, da je mogoče povsem učinkovito voditi tudi delavce na daljavo. Pokazalo se je tudi, da velik delež podjetij vodenju zaposlenih na daljavo namenja vse več pozornosti.

»Če vodstvena ekipa prevzame pobudo, prilagodljivo delo prinaša koristi vsem. Poslovneži, s katerimi smo govorili, menijo, da sta pri vodenju delavcev na daljavo poglavitna dejavnika zaupanje in svoboda. Ko sta vzpostavljena, so pozitivni učinki več kot očitni: večja produktivnost, manjša fluktuacija in nižji stroški dela,« izsledke raziskave komentira Regusova območna direktorica Katerina Manou.

Komuniciranje prek videoklicev

V skladu z Regusovo raziskavo 24 odstotkov slovenskih podjetij uporablja posebne sisteme poročanja za spremljanje produktivnosti (na svetovni ravni je takih kar 37 odstotkov), 36 odstotkov oddaljenih vodstvenih delavcev pa za komunikacijo s svojimi ekipami uporablja videoklice (na svetovni ravni 43 odstotkov).

Ameriška zdravstvena zavarovalnica Aetna je za svoje zaposlene na daljavo in njihove vodje organizirala tečaje, v katerih se lahko seznanijo z učinkovitimi metodami prilagodljivega dela. Kar 14.500 od Aetninih 35.000 zaposlenih nima svoje pisalne mize.

Mlajši postanejo bolj odgovorni

Prilagodljivo delo je še posebej pomembno za mlajše zaposlene. V Sloveniji 28 odstotkov anketirancev meni, da postanejo mlajši zaposleni zaradi dela na daljavo bolj odgovorni. Razširjeno je tudi prepričanje, da se s prilagodljivim delom razvija nova oblika interakcije med vodjami in njihovimi podrejenimi. Vodenje zaposlenih na daljavo pripomore k vzpostavitvi bolj profesionalnih odnosov je odgovorilo 28 odstotkov sodelujočih v raziskavi.