Za Rimske terme najprej prisilka, 
nato upravljavec

Bodo Rimske terme oddali v upravljanje Termam Olimia iz Podčetrtka?

Objavljeno
14. november 2011 20.06
Posodobljeno
15. november 2011 08.00
D. S., gospodarstvo
D. S., gospodarstvo

Rimske Toplice - Predvidoma danes bodo lastniki javnosti sporočili, kaj nameravajo storiti, da bi se Rimske terme izognile stečaju in ponovnemu zaprtju.

Nadzorniki razmišljajo o različnih možnostih in plačilno nesposobni družbi poskušajo zagotoviti manj slabšo od slabih možnosti - uvedbo prisilne poravnave.

Z njo bi lastniki predvsem pridobili čas, v katerem bi Rimske terme lahko oddali v upravljanje nekomu, ki se na zdraviliški posel dobro spozna. Morda Termam Olimia iz Podčetrtka, kot smo neuradno izvedeli?

Predsednik uprave Term Olimia Zdravko Počivavšek je potrdil, da ga je eden od lastnikov Rimskih term pred časom res poklical in vprašal, kaj osebno meni o možnostih, ki jih ima to zdravilišče na trgu. »Odkrito sem povedal, da v Rimskih termah vidim potencial, iz katerega bi bilo zagotovo mogoče narediti nekaj uspešnega. Seveda pod pogojem, da se ne bi obremenjeval z njihovo investicijsko vrednostjo. To sem izjavil povsem zasebno in že pred časom, uradno pa Terme Olimia v zadnjih dneh niso dobile nikakršne ponudbe lastnikov za upravljanje njihovega premoženja v Rimskih termah. Informacije o tem, da naj bi se naše Terme dogovarjale o strateškem partnerstvu v Rimskih termah, pa ne želim niti komentirati,« je za Delo še povedal Zdravko Počivavšek.