Začel se je stečaj Jankovićevega KLM Naložbe

KLM je od Agrokorja za delnice dobil le pet milijonov evrov, bankam, menda predvsem Factor banki, pa jih dolguje devet.

Objavljeno
16. oktober 2014 21.59
*jer* NK, Zoran Jankovic
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana - Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo stečajni postopek nad podjetjem KLM Naložbe, ki je v lasti ljubljanskega župana Zorana Jankovića in še treh članov nekdanje uprave Mercatorja. Glavno premoženje KLM Naložb so bile delnice Mercatorja. Stečajni upravitelj je Andrej Brezavšček, upniki pa lahko terjatve prijavijo do vključno 16. januarja.

Kot poročajo Finance, je bilo jasno, da bo moral KLM v stečaj, ko je bil Mercator prodan za 86 evrov za delnico. KLM je od Agrokorja za delnice dobil le pet milijonov evrov, bankam, menda predvsem Factor banki, pa jih dolguje devet. Tri milijone evrov je svojemu podjetju posodil Janković.

Če je denar posodila le Factor banka in tudi pobrala ves denar od prodaje Mercatorja, bo ostala okrog štirimilijonska luknja, ki jo bomo v postopku likvidacije Factor banke plačali davkoplačevalci, ocenjujejo v časniku Finance.

Damijan Janković, ki je bil direktor KLM naložb in je vložil predlog za stečaj, je za Finance dejal, da bo v stečaju največ izgubil Zoran Janković.