Žalski Mikropis v sodelovanje s Kitajci

S podjetjem Sanpower Group bodo sodelovali pri razvoju in prodaji rešitve 24alife za bolj zdravo življenje.

Objavljeno
01. december 2015 15.36
mpi/janez uplaznik
Brane Piano, Ba. Pa.
Brane Piano, Ba. Pa.

Žalec − Na sedežu skupine Mikropis Holding se je danes mudila delegacija visokih političnih in poslovnih predstavnikov Kitajske. Ob tem sta Yue Lei, podpredsednik skupine Sanpower Group, in Janez Uplaznik, direktor Mikropis Holdinga, podpisala pismo o nameri za sklenitev strateškega partnerstva.

Uplaznik je ob tem dejal: »To nam odpira nove možnosti prodora na kitajski trg s produkti iz družine 24alife po tistem, ko nam je to že uspelo s samopostrežnimi blagajnami za trgovine. Kitajska postaja naš pomemben izvozni trg.«

Družbe skupine Mikropis Holding, ki že imajo podružnico v Šanghaju, sicer že 30 let razvijajo in tržijo različne programske rešitve oziroma poslovne aplikacije za trgovine, banke, letališča, gostince in druge ter ponujajo celovite sodobne storitve mobilnih tehnologij za različne namene.

Eden njihovih novejših izdelkov, ki ga neprestano nadgrajujejo, je aplikacija 24alife. Razvijajo ga skupaj z Razvojnim centrom IKTS Žalec. Partnerstvo s Sanpower Group iz Kitajske naj bi pospešil uveljavitev oziroma razvoj in prodajo 24alife na svetovnem trgu.

Sanpower Group svoje poslovne aktivnosti osredotoča na tehnološke in sodobne storitvene industrije. Ponujajo enotno globalno platformo za razvoj investicijskih segmentov na področju financ, trgovine, informacijskih storitev, medicine in nepremičnin. V skupini je več kot 100 podjetij iz vsega sveta, ki zaposlujejo 85.000, od tega 25.000 na Kitajskem.

Vodnik in spremljevalec

Pri 24alife gre za mobilni vodnik in strokovni spremljevalec za bolj zdravo in zadovoljno življenje, ki se že uveljavlja na slovenskem in tujih trgih, pri njegovem razvoju pa sodeluje več kot 150 strokovnjakov iz Slovenije in Evrope. Z raziskavami so ga podprli tudi strokovnjaki z Mayo klinike v ZDA. Mikropis in RC IKTS Žalec razvijata tudi izvedenke 24alife za oblikovanje zdravega življenjskega sloga in uporabo v podjetjih, fitnes centrih, hotelih in za starejše.

Med najbolj prepoznavnimi produkti skupine Mikropis so samopostrežne blagajne v trgovinah, blagajne z zasloni na dotik v trgovinah in gostinskih lokalih, storitve mobilnega plačevanja, marketinga in obveščanja ter storitve mobilnih programov zvestobe, spletnih strani in aplikacij.

Tako so danes v Žalcu kitajski delegaciji predstavili tudi sodobno rešitev za samostojno nakupovanje, s katero kupec skenira cene izdelkov v trgovini in ustvarja svoj nakupni seznam, ob odhodu iz trgovine pa nakup plača. To kupcu omogoča boljši nadzor nad svojo košarico in hitreje opravljeno storitev na blagajni. Rešitev, prva tovrstna v Sloveniji, je poskusno že uporablja eden izmed trgovskih centrov v Ljubljani, kamor je kitajska delegacija iz Žalca tudi odšla na seznanitev z delovanjem v praksi.

Pomembnost obiska s Kitajske

Kolikšne pomen kitajski partnerji dajejo sodelovanju z žalskim podjetjem, kaže številčnost in sestava njihove delegacije. V Mikropis Holdingu so se ob podpisu pisma o nameri mudili Ye Hao, ambasador Ljudske republike Kitajske v Sloveniji, Xia Yan, direktor Urada za zunanje zadeve mesta Nanjing, Xu Jinhui, predsednik United Front Work Department of Nanjing, tudi stalni član komiteja Nanjing Kitajske Komunistične Partije, Jiang Bin, direktor United Front Work Department of Yuhuatai District, Nanjing, Zhang Xiaoqi, predsednik Nanjing Sports Industry Group in Yue Lei, najstarejši podpredsednik Sanpower Group. Pozdravil jih je tudi žalski župan Janko Kos.