Luka Koper: Zamenjali bi še delavskega direktorja

Direktorju in predstavniku zaposlenih v upravi Stojanu Čeparju svet delavcev ne zaupa več.

Objavljeno
09. februar 2018 10.24
tlo*Luka Koper
B. Š.
B. Š.
Koper – Svet delavcev Luke Koper je soglasno podprl predlog za predčasni odpoklic delavskega direktorja in predstavnika zaposlenih v upravi Stojana Čeparja. Hkrati je poslal nadzornemu svetu Luke predlog za imenovanje novega delavskega direktorja – Vojka Rotarja, ki je vodja službe za odnose z javnostmi in marketinga v občinskem komunalnem podjetju Marjetica Koper.

Predstavniki zaposlenih že dlje časa niso zadovoljni s tem, kako jih v upravi predstavlja Stojan Čepar, zato so se odločili za njegov predčasni odpoklic, dokončno so do njega postali nezaupljivi med prizadevanjem za menjavo Matićeve uprave. Čepar je bil za člana uprave imenovan novembra 2015 za pet let.


Stojan Čepar


Rotar je diplomirani ekonomist, ki je sedem let delal v mednarodni špediciji, več let v novinarstvu, krajši čas pa je pomagal nekdanjemu delavskemu direktorju Luke Matjažu Staretu, zaradi česar ga sindikati dobro poznajo, pa tudi Rotar precej dobro pozna poslovanje Luke. Na pomisleke, da je s predlogom povezan tudi koprski župan Boris Popovič, ker je Rotar redno zaposlen v občinskem podjetju, predsednik sveta delavcev Mirko Slosar pravi, da jih to sploh ne zanima, temveč zgolj Rotarjeve reference. Odločitev mora sprejeti nadzorni svet, ki imenuje člane uprave in ki se bo sestal v drugi polovici februarja. Če pa ne bi želeli upoštevati enotne volje sveta delavcev, je predvideno sodno reševanje spora.