Zaposleni na Primorju dobili akontacijo oktobrske plače

Zaposleni v družbi Primorje so danes prejeli na bančne račune po 200 evrov, kar je akontacija oktobrske plače.

Objavljeno
07. november 2011 11.21
Posodobljeno
07. november 2011 11.21
Je. G., Pi. K., Delo.si
Je. G., Pi. K., Delo.si
Ajdovščina - Ilija Vukoje, predsednik Konfederacije 90 v Primorju, je povedal, da so mu v upravi Primorja zagotovili, da bodo do konca delovnega dne vsi zaposleni dobili tudi šestino letošnjega regresa, poroča STA.

Vukoje je povedal, da imajo zagotovila, da bodo prihodnji teden dobili izplačano tudi razliko med minimalno in septembra zasluženo plačo.

Vendar pa akontacije plače in dela regresa niso dobili v treh hčerinskih družbah Primorja - v Gradbincu Kranj, Stavbarju Maribor in ljubljanskemu Gradisu. Kljub temu, da bodo tu sindikalisti v tem tednu opravili še nekaj pogovorov z vodstvi odvisnih družb, so delavci že napovedali stavko, ki naj bi jo izvedli 16. novembra.

»Če bo v tem času tako kot v matični družbi prišlo do izplačila dela plače in regresa, bodo stavko zamrznili,« je še povedal Vukoje. V teh treh hčerinskih družbah je sicer okrog 350 zaposlenih.

Po zaključenem sestanku koordinacije sindikatov v Primorju je sekretar območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Primorsko in Notranjsko Bojan Kramar za STA povedal, da so stavko le zamrznili in da bodo vztrajali na uresničitvi postavljenih stavkovnih zahtev v celoti.

Med stavkovne zahteve, ki so jih na sestanku koordinacije sindikatov v družbi Primorje sprejeli v petek, so zapisali še zahtevo po ponovni zagotovitvi toplega obroka za vse delavce na gradbiščih po Sloveniji. V vodstvu Primorja so zagotovili, da bodo uredili tudi ta problem v roku tedna dni.