Zaradi ujm več škodnih izplačil pri Zavarovalnici Sava

Lansko leto so sklenili s 25 milijoni evrov čistega dobička.

Objavljeno
09. marec 2018 10.18
Posodobljeno
09. marec 2018 10.18
jer sava
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA
Maribor – Zavarovalnica Sava, ki je del skupine Sava Re in ima sedež v Mariboru, je leto 2017 sklenila s 25 milijoni evrov čistega dobička. Kot so danes sporočili iz družbe, so lani obračunali za 365,7 milijona evrov kosmate premije, dobrih pet odstotkov več kot leto prej, ter izplačali za 236,6 milijona evrov kosmatih škod.

V Zavarovalnici Sava so v letu 2017 izplačali za skoraj petino več kosmatih škod kot leta 2016, pri čemer je glavni del povečanja izplačila lanskih škod posledica velikega števila naravnih ujm, ki so prizadele Slovenijo, in doživetij lastnikov polic življenjskih zavarovanj. Kljub temu je družba leto zaključila z dobrega 1,5 milijona evrov višjim dobičkom kot leto poprej.

Kot je ob objavi rezultatov povedal predsednik uprave David Kastelic, so z doseženimi rezultati dokazali, da so bile poslovne poteze, ki so privedle do združitve, pametno načrtovane. Rast premije in stabilnost poslovanja zavarovalnice sta po njegovem odličen kazalnik, da so si zadali prave cilje in ubrali pravo strategijo.

»Zavarovanca postavljamo v središče pozornosti, kar se kaže tudi v razvoju novih produktov in novih storitev. Tako smo v zaključku leta 2017 trgu predstavili dodatno zdravstveno zavarovanje, prihodnji teden pa začnemo tržiti naše prenovljeno premoženjsko zavarovanje DOM, v katero smo združili in nadgradili dosedanji dve zavarovanji – OPA! in Moj dom,« je dejal Kastelic.

Prodajo prenovljenega premoženjskega zavarovanja DOM bodo v zavarovalnici pričeli v ponedeljek, veliko pozornosti pa so pri oblikovanju po Kasteličevih besedah namenili potrebam zavarovancev tako z vidika naprednih tehnologij, ki jih je v hišah vedno več, še bolj pa z vidika reševanja škodnih zahtevkov.

Sicer pa ima Zavarovalnica Sava v letošnjem letu še bolj ambiciozne načrte od doseženega v letu 2017, saj napovedujejo čisti dobiček v višini 30 milijonov evrov.