Zavarovalnica Maribor ob polletju s 5,6 milijona evrov dobička

Dobiček ob polletju je sicer za okoli milijon evrov slabši od lanskega v enakem obdobju.

Objavljeno
05. september 2013 17.27
tre_zavarovalnica maribor
J. S. S., Delo.si/STA
J. S. S., Delo.si/STA
Maribor - Zavarovalnica Maribor, ki jo po lastniškem prevzemu s strani Pozavarovalnice Sava od julija vodi novi predsednik uprave David Kastelic, je v prvem polletju letos ustvarila za 6,9 milijona evrov bruto oziroma 5,6 milijona čistega dobička. Družba je zbrala za 147,3 milijona evrov obračunanih kosmatih premij oziroma štiri odstotke manj kot lani.

Dosežene poslovne rezultate v prvem polletju, ki so, kar se tiče dobička, za okoli milijon evrov slabši od lanskih v enakem obdobju, je danes obravnaval tudi nadzorni svet družbe.

Obračunane kosmate škode so v prvih šestih mesecih znašale 79,3 milijona evrov oziroma 15 odstotkov več kot lani v prvem polletju, ob tem pa so v Zavarovalnici Maribor v tem času oblikovali še za 26,3 milijona evrov kosmatih zavarovalno-tehničnih rezervacij.

Kot so danes še sporočili iz družbe, jih poslovanje v prvem polletju postavlja na drugo mesto med zavarovalnicami v Sloveniji s 13,6-odstotnim tržnim deležem.

Zavarovalnica Maribor letos načrtuje za 261,6 milijona evrov obračunanih kosmatih zavarovalnih premij, kar je predvsem zaradi gospodarskih razmer in padca BDP odstotek manj kot leto poprej. Od tega načrtujejo za 183,4 milijona evrov premoženjskih in 78,2 milijona evrov življenjskih zavarovanj, hkrati pa naj bi obseg obračunanih kosmatih škod znašal 163,9 milijona evrov.