Zavarovalnica Maribor že presegla lanske rekorde

Čisti dobiček izkazuje čvrsto devetodstotno donosnost zavarovalniškega poslovanja. Ptujska poslovna enota ZM v novih prostorih.

Objavljeno
20. november 2015 20.18
Franc Milošič, Ptuj
Franc Milošič, Ptuj
Ptuj – Čisti dobiček Zavarovalnice Maribor (ZM) se hitro povečuje: lanskega celoletnega v višini 16,9 milijona evrov je za dober milijon evrov že prekosilo letošnje tričetrtletje, na koncu letošnjega leta naj bi ga bilo po načrtih 22,1 milijona evrov.

Predsednik uprave ZM David Kastelic je razkril, da je celotna ZM v prvih devetih mesecih letos zbrala 198,2 milijona evrov premije, to je za odstotka manj kot v istem obdobju lani; za škodne primere pa je izplačala 111,2 milijona evrov, to je slaba dva odstotka več kot v istem obdobju lani. Do konca leta naj bi zbrali 247,3 milijona evrov premij in izplačali za 147,7 milijona evrov škod. Na področju premoženjskih zavarovanj so v prvem devetmesečju zbrali 143,9 milijona evrov, na področju življenjskih zavarovanj pa 54,3 milijona evrov. Čisti dobiček izkazuje čvrsto devetodstotno donosnost zavarovalniškega poslovanja.

Poslovanje 608 zaposlenih, 211 zastopnikov in vsi stroški so v prvem devetmesečju stali 69 milijonov evrov. ZM je pred dvema letoma z nastopom sedanje uprave odpustila 85 zaposlenih in večini pomagala poiskati drugo zaposlitev, letos pa je že na novo zaposlila 15 novih sodelavcev. Po zadnjih podatkih je njen delež na zavarovalniškem trgu v Sloveniji 13,1-odstoten.

ZM je danes na Ptuju odprla tudi vrata novih prostorov svoje največje od skupaj devetih poslovnih enot. V dobrih 280 kvadratnih metrov pritličnih prostorov v novi poslovni stavbi ob Ormoški cesti so uredili tudi dve cenilni mesti za škode avtomobilskih zavarovanj.