Zavarovalnica Triglav prodala Avrigo

Za 14,2 milijona evrov ga je kupila družba Adventura prevozi, ki jo je ustanovil Darko Martin Klarič.

Objavljeno
24. november 2015 09.55
*grca*avtobus
N. G., gospodarstvo
N. G., gospodarstvo
Zavarovalnica Triglav je z družbo Adventura prevozi podpisala pogodbo o prodaji 97,31-odstotnega deleža družbe Avrigo. Kupnina znaša 14,2 milijona evrov, so sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

Pogodbo sta podjetji podpisali v ponedeljek, prodaja bo zaključena po pridobitvi soglasja Agencije za varstvo konkurence. Zaključek transakcije je predviden v prvi polovici prihodnjega leta.

»Zavarovalnica Triglav je prodajo izvedla skladno s strategijo Skupine Triglav do leta 2017, ki daje poudarek na zavarovalni dejavnosti in posledično prodaji naložb v lastniških deležih tistih družb, katerih dejavnost ni skladna s strateškimi usmeritvami«, so pojasnili v zavarovalnici. Prodajni postopek avtobusnega prevoznika Avriga iz Nove Gorice se je po prvem neuspešnem krogu obnovil julija letos, družba Adventura prevozi pa je bila edina ponudnica, ki je oddala brezpogojno in zavezujočo ponudbo skladno s procesnim pismom.

Po transakciji bo družba Adventura prevozi skupaj s povezano osebo neposredno in posredno tudi lastnica večinskega deleža družbe Izletnik Celje in še štirih družb Skupine Avriga.