Žito s tremi novimi nadzorniki iz Podravke

Novi nadzorniki so danes postali Miroslav Klepač, Petar Vlaić in Ivan Galović iz Podravke, še en mandat je dobil Stanković.

Objavljeno
18. november 2015 17.41
vidic/Žito
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Ljubljana - Delničarji Žita, med katerimi je z več kot polovičnim deležem največji hrvaška Podravka, so na današnji skupščini imenovali tri nove nadzornike, ki prihajajo iz Podravke, potem ko so se seznanili z odstopom zdajšnjih predstavnikov kapitala v nadzornem svetu. Sprejeli so tudi spremembo statuta družbe in za revizorja imenovali družbo KPMG Slovenija.

Žitovi delničarji so se na skupščini seznanili z odstopom štirih predstavnikov kapitala v šestčlanskem nadzornem svetu družbe. Milan Kneževič, Maja Makovec Brenčič, Adrijan Rožič in Rajko Stanković so odstopne izjave podali že aprila, veljale pa so za primer uspešnega zaključka prodajnega postopka, in sicer z dnem prve skupščine po zaključku transakcije, so sporočili iz Žita.

Novi nadzorniki Žita so danes postali Miroslav Klepač, Petar Vlaić in Ivan Galović iz Podravke, še en štiriletni mandat pa je dobil Stanković, sicer predsednik društva Mali delničarji Slovenije.

S potrjeno spremembo statuta so delničarji na današnji skupščini določili še izjemo od konkurenčne prepovedi, ki jo sicer določa zakon o gospodarskih družbah. »Takšna ureditev omogoča celovitejšo obravnavo gradiv, hkrati pa prav tako lažjo integracijo in optimizacijo poslovnih procesov obeh družb,« so pojasnili v Žitu.

Delničarji so na predlog Podravke danes razveljavili sklep o imenovanju družbe UHY Revizija in svetovanje za revizorja za leto 2015, ki so ga sprejeli na junijski skupščini. Za letošnjega revizorja so izbrali družbo KPMG Slovenija. Imenovanje revizorske hiše KPMG je bilo predlagano zaradi poenotenja celotne revizije obeh družb, Podravke in Žita, piše STA.