Zmagovalci DIGGIT startup izbora so ShowMeAround

Njihova spletna platforma nudi unikatna turistična doživetja, ki jih obiskovalcu mesta pričarajo domačini.

Objavljeno
07. junij 2013 12.18
DIGGIT startup
Barbara Pavlin, gospodarstvo
Barbara Pavlin, gospodarstvo

Ljubljana - Veliki finale 02. slovenske konference o digitalnih komunikacijah DIGGIT - izbor DIGGIT startup ideje 2013 je pripadel članom, ki razvijajo spletno platformo ShowMeAround. Priborili so si dvotedensko bivanje v startup hiši v Silicijevi dolini in druge nagrade TSmedie.

Šest finalistov

V sklepnem delu izbora se je predstavilo šest finalistov. Jelena Rašula in Matjaž Mrgole sta predstavila premium mobilno aplikacijo Confidly, kjer lahko uporabniki anonimno delijo svoje skrivnosti in si olajšajo dušo oz. tudi prosijo druge uporabnike za nasvet. Peter A. Pirc je predstavil rešitev Moje Kartice 2.0, mobilno aplikacijo, ki omogoča hranjenje posameznikovih kartic zvestobe in kuponov vedno na dosegu roke. Damir Kervina je predstavil mobilno aplikacijo Naymit, ki omogoča sporočanje in iskanje lokacij, ki jih ni na zemljevidu, in to z zgolj eno besedo oziroma povezavo.

ShowMeAround z Andrejem Levičnikom, Andrejem Fodorjem in Miho Potuškom je predstavila svojo spletno platformo, ki nudi unikatna turistična doživetja, ki jih obiskovalcu mesta nudijo domačini, na primer ogled ljubljanskih galerij z Uršo. Miha Geršak in Nejc Vivod rešitev za učenje poštevanke z igro za tablične računalnike Tee.LT, Dalibor Matijević pa spletni in mobilni sistem Wellioo za lažjo organizacijo skupinske vadbe v fitnes centrih.

Občinstvo in žirijo v sestavi Aleša Smokvine, vodje programa TSstartupa, Gregorja Pipana, direktorja Xlaba, Filipa Dobranića, trenerja v Hekovniku, in Božidarja Novaka, direktorja Skladovnice kreativne industrije, so s svojimi predstavitvami in odgovori na vprašanja najbolj prepričali snovalci platforme ShowMeAround.