Zmagovalci natečaja Vse=mogoče! izdelovalci beljakovinskih ploščic

Natečaj KD Skladov: Najboljša poslovna ideja je ideja ekipe ZoicBar, ki raziskuje uporabnost žuželk v prehrani ljudi.

Objavljeno
20. november 2015 15.23
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Znan je zmagovalec natečaja KD Skladov, ki bo z 10.000 evri denarne nagrade poskušal prodreti na mednarodni trg beljakovinskih tablic. To je ekipa Zoicbar, ki raziskuje uporabnost žuželk v prehrani ljudi.

Na on-line platformi natečaja Vse=mogoče! je bilo mogoče svojo projektno/poslovno idejo prijaviti do 20. oktobra, oddanih pa je bilo okoli sto prijav. Žirija uspešnih Slovencev je soglasno izbrala šest finalistov: projekt Fastcast (ekipa Producenti), projekt Osebni modularni sistem igrač za ustvarjalne (ekipa Didaktika by LesnaVesna), projekt Proizvodnja biogoriva iz organskih odpadkov (ekipa Slovenia HS), projekt Prvi slovenski vesoljski program (ekipa Projekt Cirrus), projekt Razvoj robotskega invalidskega vozička (ekipa Team Avalanche) in projekt Zoicbar (ekipa ZoicBar team). Finalista je nato izbrala javnost.

Organizatorju natečaja, družbi KD Skladi, je tako skupaj s partnerji natečaja in s šestčlansko žirijo, ki jo poleg predsednika žirije Luke Podlogarja (predsednik uprave KD Skladi) sestavljajo Bine Volčič (kuharski mojster), Tanja Skaza (direktorica podjetja Plastika Skaza), Rok Capuder (vodja Zavoda 404), športnica Manca Notar in Miha Deželak (radijski voditelj in športni novinar), že tretje leto zapored uspelo motivirati slovenski prostor, da razmišlja o inspirativnih projektih.

Predsednik uprave KD Skladi Luka Podlogar je pri tem dejal: »V družbi KD Skladi želimo natečajnikom pomagati pri doseganju ciljev, saj verjamemo, da lahko s takšno podporo ekipi, ki je predana svojemu projektu, pomagamo pri uresničitvi prvih korakov. Želimo sooblikovati okolje, kjer bodo drzni projekti, ki izražajo pogum, jasne cilje in navdih, postali zgodbe o uspehu. Organizacija takega natečaja je za nas investicija v razvoj. In ker je vse mogoče, verjamemo, da je mogoče, da imajo projekti, ki se prijavljajo na naš natečaj potencial, da postanejo prihodnji nosilci gospodarske rasti v naši regiji.«